IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щетите от дерайлиралия влак са над 2 млн. лв.

Целият влаков състав е "тотална загуба" по думите на транспортния министър

16:57 | 14.07.14 г. 1
Щетите от дерайлиралия влак са над 2 млн. лв.

Щетата, причинена на влаковата композиция на дерайлиралия влак край жп гара Калояновец, е на стойност около 2 млн. лв. Това стана ясно в Бургас от думите на министъра на транспорта Данаил Папазов, цитиран от БТА.

Отделно повредената стрелка струва около 135 хиляди евро, уточни той. По думите му целият влаков състав е "тотална загуба".

На 12 юли влакът от София за Варна дерайлира в района на гара Калояновец, Старозагорско. Вследствие на инцидента почина машинистът на влака и бяха ранени 14 души.

До края на деня вътрешното разследване, което Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията провежда, трябва да определи причината за дерайлирането на влака.

Министърът добави, че и двамата машинисти в дерайлиралия влак са дългогодишни работници и имат опит.

Той каза още, че има записи, които са предадени на разследващите органи, и предпоставки за това следствието да завърши в кратко време.

По думите му евентуалната причина е бързата скорост. Нормалната е 110 км/ч, но точно в участъка, в който е дерайлирал влакът, допустимата е 40 км/ч.

Вагоните били рециклирани и пуснати по линията до морето, за да усетят пътниците по-добро качество на транспорта, каза Папазов.

В Бургас Папазов даде днес началото на модернизацията на жп гарата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
forexboy
преди 9 години
Двата милиона ще ги плати застрахователя, но машиниста никой няма да го върне от Оня свят......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още