IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Църквата ще може да кандидатства по новата програма за регионално развитие

Със средствата църквата ще може да инвестира в развитието на поклонническия туризъм

21:37 | 28.07.14 г.
Църквата ще може да кандидатства по новата програма за регионално развитие

Българската православна църква ще има възможност да кандидатства  за безвъзмездно финансиране по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и по новите програми за трансгранично сътрудничество, за да финансира безвъзмездно църкви и манастири, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Със средствата църквата ще може да инвестира в развитието на поклонническия туризъм.

Днес министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева е посетила Гигинския манастир "Свети Безсребреници Козма и Дамян" и е разговаряла с игумена отец Никанор а възможностите за развитие на поклонническия туризъм в този район.

По думите на Терзиева поклонническият туризъм е ниша, която все още не е разработена у нас.

Тя инспектира ремонта на пътя Батановци – Пали лула – Гигинци. Към момента строителството е изпълненo на над 50 %  и трябва да приключи до средата на август. Финансирането от около 3 млн. лв. е осигурено от Публичната инвестиционна програма на правителството.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Перник през първото шестмесечие на годината са вложени близо 860 хил. лв., подчертават от Агенцията “Пътна инфраструктура”.

В началото на юни със средства от бюджета завърши ремонтът на участък от пътя Рударци - Кладница. Предстои да започне и рехабилитацията на над 9 км от път III-1003 Драгичево - Рударци - Кладница. В момента се провежда тръжната процедура за избор на изпълнител, допълват от Агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още