IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие” изплати 5,5 млн. лева за преструктуриране на лозя

Средствата са платени на 12 кандидати

12:14 | 29.08.14 г.
Фонд „Земеделие” изплати 5,5 млн. лева за преструктуриране на лозя

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ)  изплати малко над 5,5 милиона лева за преструктуриране и конверсия на лозя, съобщават от разплащателната агенция.

Фондът започна подписването на договорите на бенефициенти по мярката „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 -2018 г. в края на юли.

Средствата са изплатени на 12 кандидати, подали заявки за авансово плащане, след сключване на договори по мярката,  уточняват от ДФЗ.

Заявките за авансово плащане, придружени с банкови гаранции, дават право за изплащане на до 80% от финансовата помощ, предвидена за инвестицията, в случай че реализацията на проекта е започнала.

Кандидатите, които не са успели да издадат банковите си гаранции в определения 10-дневен срок, могат да подадат заявленията за авансово плащане в периода от 16 октомври 2014 г. до 20 януари 2015 г., напомнят от Фонда.

По мярката са приети проекти на стойност 28 млн. лева за конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още