IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Близнашки призова за толерантна предизборна кампания

Можем с твърда ръка да ограничим търговията с гласове, каза премиерът

16:59 | 05.09.14 г.
<p>
	Премиерът Георги Близнашки посети Чипровци по повод честването на 390 години от създаването на първото училище в града. <em>Снимка: БТА</em></p>

Премиерът Георги Близнашки посети Чипровци по повод честването на 390 години от създаването на първото училище в града. Снимка: БТА

С призив за повече толерантност в предизборната кампания, която започна днес, се обърна към партиите и коалициите премиерът Георги Близнашки.

"Да забравим поне за известно време за езика на омразата. Нека предизборната борба се води с доводи и с аргументи, а не с компромати и крясъци по площадите. Нека здравият разум да възтържествува", апелира министър-председателят в Чипровци, където беше на посещение, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Близнашки припомни, че предстоящите на 5 октомври избори са особено важни за страната ни.

"Служебното правителство дойде след едногодишни протести, за да се възстановят базисните ценности на демокрацията. Затова искам тази предизборна кампания да протече нормално“, заяви той.

По думите му служебният кабинет полага усилия да се успокоят страстите и да има съревнование на предизборни платформи.

Премиерът напомни, че много реформи изостават и веднага след изборите е необходимо спокойствие. "Резултатите трябва да бъдат приети такива, каквито са и спечелилият да поеме отговорността за страната", заяви той.

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят увери, че правителството предприема всички необходими мерки, за да бъдат предотвратени и разкрити престъпленията, свързани с търговия на гласове. Създадени са и работят ефективно всички структури, отговорни за нормалния изборен процес, подчерта премиерът.  Той призова гражданите да сигнализират институциите за прояви на търговия с гласове.

"Този път можем да покажем, че няма да се церемоним и сме в състояние с твърда ръка да прекратим или поне да ограничим тези прояви. Това е една язва за обществото ни и се надявам да имаме голям обрат в нашия политически живот", коментира още премиерът. Той настоя партиите да се въздържат от нарушения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още