IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК иска да придобие НУРТС България

Вече е внесено уведомление в Комисията за защита на конкуренцията

17:56 | 05.09.14 г.
БТК иска да придобие НУРТС България

„Българска телекомуникационна компания“ ЕАД е внесла уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което заявява желанието си за придобиване на групата на НУРТС България. Това се съобщава на сайта на БТК.

В последните години групата на НУРТС България завърши техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания.

Настоящите собственици на НУРТС България са взели решение да се оттеглят от тази инвестиция в България поради промените в макроикономическата среда и липсата на обществена подкрепа и интерес към цифровата ефирна телевизия, се казва в съобщението.

От  БТК изтъкват, че компанията има опит в успешното преструктуриране на бизнеси и разполага със стабилен финансов ресурс.

Телекомът декларира, че ще осигури изпълнението на всички поети от групата на НУРТС България договорни и законови задължения.

Националното управление “Радио и телевизионни станции” (НУРТС) става отделно поделение в рамките на БТК през 1992 г., когато "Българска телекомуникационна компания" и "Български пощи" са преобразувани в самостоятелни дружества.

През 2010 г. БТК продава 50% от НУРТС на Манселорд лимитед (Mancelord Limited). Компанията стартира проект по изграждане на цифрова мрежа за ефирно тв излъчване в страната. Година по-късно БТК продава останалите 50% от дела си в НУРТС на Блусат Партнърс (Bluesat Partners Ltd).

От 2013 г. НУРТС реализира цифровото ефирно телевизионно излъчване в страната.

Свързани компании:

НУРТС България АД - облигации(NUHA)

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още