IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 130 млн. евро субсидии ще получи лозаро-винарският сектор до 2018 г.

Интересът към националната програма е голям, посочи земеделският министър

17:09 | 28.11.14 г.
Над 130 млн. евро субсидии ще получи лозаро-винарският сектор до 2018 г.

Над 130 млн. евро са предвидени за подпомагане на лозарите и винарите за периода 2014 – 2018 година по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана от пресцентъра на земеделското министерство.

Интересът към националната програма е голям, посочи още земеделският министър при откриването на Шестото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в Пловдив.

Танева допълни, че МЗХ ще подкрепя всички инициативи, свързани с повишаване на конкурентоспособността на българското вино.

Припомняме, че заради лошите метеорологични условия реколтата от грозде е по-малко от миналата година и плодовете не са добре узрели. По-рано през септември Изпълнителната агенция по лозата и виното пък разреши на избите да добавят захар при ферментацията на виното, за да повишат естественото алкохолно съдържание на виното.

Качесвото на виното през тази година няма да бъде толкова високо като през 2013 година, предупреди и директорът на Агенцията Карсимир Коев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още