IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяват работата на Съвета за икономически растеж

Държавата трябва да работи ускорено за изграждането на електронно правителство, посочи председателят на АИКБ Васил Велев

08:53 | 11.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Възстановяват работата на Съвета за икономически растеж

Министерство на икономиката ще възстанови работата на Съвета за икономически растеж, на който се обсъждат и решават неотложни въпроси заедно с бизнеса. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На срещата присъстваха и заместник-министрите на икономиката Даниела Везиева и Любен Петров, съобщиха от ведомството.

В съвета ще влизат представители на министерството, на работодателските организации и на парламентарната икономическа комисия. 

Председателят на АИКБ Васил Велев посочи и най-неотложните проблеми, които трябва да се преодолеят, за да може да се осигури една по-добра бизнес среда у нас. Според него усилията на правителството трябва да са насочени към  максимално опростяване на административните процедури и услуги и прозрачност при възлагане на обществени поръчки.

По думите на Велев нужна е и задължителна оценка на въздействието на изготвяните нормативни актове, включително върху бизнес средата, както и намаляване на регулаторните режими до минималния праг на изисквания от Европейския съюз (ЕС). Той отбеляза, че правителството трябва също така да работи ускорено за изграждането електронно правителство.

Министър Лукарски се ангажира максимално бързо да бъдат решавани проблемите, пред които се изправя българския бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още