IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нестле България инвестира 2,5 млн. лв. в устойчиво развитие до края на годината

За последните 5 години компанията е вложила над 3 млн. лева в нововъведения за опазването на околната среда и водите

22:22 | 24.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Нестле България</em></p>

Снимка: Нестле България

Нестле България планира да инвестира 2,5 млн. лв. до края на 2015 г. в съвременни технологии, системи за опазване на околната среда и водите, грижа за здравето на потребителите и други, съобщиха от компанията.

На специално събитие днес по повод Световния ден на водата изпълнителният директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо представи инвестиционната политика на компанията и проектите, насочени към опазване на околната среда.

„Ние усилено инвестираме в модерни високотехнологични подобрения с цел намаляване консумацията на вода и енергия в нашите операции. Благодарение на тях всеки час Нестле България спестява над 7500 литра вода в производствените си процеси“, заяви Хуан Карлос Пералехо.

„Подкрепяме всяка инициатива на бизнеса, насочена към опазването на околната среда и водите. Благодарение на инвестициите на Нестле в тази посока, за период от 5 години компанията е спестила над 330 хил. куб. м вода, което на практика се равнява на едногодишното водопoдаване на град като Сливница например“, коментира министърът на околната среда Ивелина Василева.

По време на събитието бе официално представено и най-новото високотехнологично съоръжение във фабриката на Нестле за шоколадови продукти и бисквити в София – парова станция от ново поколение, в която са инвестирани над 1,5 млн. лв.

От компанията уточниха, че за последните 5 години над 3 млн. лева са вложени в проекти, насочени към нововъведения, които допринасят за опазването на околната среда и водите. Вследствие на тези инвестиции Нестле България е намалила количеството използвана вода в своята дейност с над 40% за последните 5 години.

Към момента служителите на Нестле България наброяват 1500 души от цялата страна. Нестле произвежда своите продукти в две предприятия в страната – във фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София и в завода за сладолед във Варна. От 2003 г. до днес компанията е инвестирала над 176 млн. лв. у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още