IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сметната палата е готова с анализа на ефективността на банковия надзор в БНБ

Докладът е връчен за съгласуване с настоящия и бившият гуверньор на централната ни банка

18:38 | 29.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Сметната палата е готова с анализа на ефективността на банковия надзор в БНБ

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков връчи на управителя на БНБ Димитър Радев проекта за доклад по одита на ефективността и ефикасността на банковия надзор, койтое осъществявала БНБ в периода 1 януари 2012 година – 31 декември 2014 година, съобщиха от одитната институция.

Проект на одитния доклад е получил и предишният управител на БНБ Иван Искров, тъй като периодът на проверката обхваща основно неговия мандат на управление на централната банка.

От Сметната палата уверяват, че окончателният доклад ще бъде готов до края на октомври и ще бъде публикуван на страницата на институцията в интернет. Одитът на банковия надзор беше поръчан от парламента и до края на октомври ще бъде внесен в Народното събрание.

Одиторите поясняват още, че връчването на докладите е част от одитния процес и не могат да разпространяват информацията в тях преди окончателното приемане на документите.

Законът за Сметната палата предвижда ръководителите на одитираните институции да бъдат уведомявани за проектите на докладите и да могат да представят допълнителни доказателства и писмени обяснения по тях.

Едва след приключването на тази процедура Сметната палата изготвя окончателния доклад и го прави публично достъпен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
Банковия надзор в БНБ тепърва ще се доказва след аферата на фараон Василев с КТБ! Но какво се случва с финансовото разузнаване на ДАНС - там също е имало пропуски, щом са позволили години наред този престъпник Цецо Василев да си разиграва спокойно коня!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още