IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗП ще отвори приемни в зимните курорти

Започват проверки на туроператорите заради предстоящия студентски празник на 8 декември

12:16 | 03.11.15 г.
КЗП ще отвори приемни в зимните курорти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще разкрие приемни в зимните курорти в средата на декември. Това съобщи пред БНР Димитър Маргаритов, председател на институцията.

Екипите ще проверяват категоризацията, съответствието на туристическите обекти, както и дали търговците прилагат различни заблуждаващи нелоялни практики.

Ще има и последващи проверки за това дали хотелиерите и ресторантьорите са привели дейността си в съответствие с изискванията на закона, ако са открити нарушения през изминали сезони.

Инспекторите на КЗП ще продължат да контролират и предоставянето на услуги на ски пистите.

Маргаритов съобщи, че във връзка с предстоящия студентски празник на 8 декември усилията на инспекторите ще бъдат насочени върху проверки на дейността на туроператорите и турагентите, които ще предлагат пакети за студентите.

Той посъветва тези, които се готвят да закупят пакетни пътувания от туристически агенции, да се информират дали търговецът има удостоверение за регистрация, застраховка „професионална отговорност”, както и да изискват писмен договор и документи за извършените плащания, а също и за допълнителни плащания, ако се наложат такива при някакво неприятно развитие на събитията. Така потребителите ще могат да възстановят частично или напълно претенциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още