IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава още 35 млн. лева за оградата по турската граница

5 млн. лева ще бъдат отпуснати за реконструкция на Аспаруховия мост във Варна

15:19 | 24.02.16 г. 1
Правителството дава още 35 млн. лева за оградата по турската граница

Допълнителни разходи и трансфери в размер на 42,2 млн. лева одобри кабинетът по време на днешното си заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната част от тази сума - 35 млн. лева, ще отиде за довършване на оградата по българо-турската граница – в областите Бургас, Хасково и Ямбол.

„Осигуряването на средствата за продължаване на инженерното съоръжение е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск“, се казва в съобщението.

5 млн. лева ще бъдат насочени към Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на Аспаруховия мост във Варна. Плановете са със средствата да бъде финансиран първият етап от проекта за основен ремонт и реконструкция на варненския мост, който включва естакадна част заедно с удължението, жп надлези и пътни възли към него. 

Остналите средства ща са за целеви трансфери към общините.

По бюджета на община Кула ще бъдат преведени 258 хил. лева за частичен ремонт и преустройство на дом за стари хора в града. За доизграждане на източноправославен християнски храм „Свети дух” и за рехабилитация на улици в Монтана се предоставят 1 млн. лева.

По бюджета на община Видин се предлага да се разпределят 1 млн. лева, предназначени за рехабилитация на общински улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа.

Предоставените средства по бюджетите на изброените общини са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Виждате ли какви добри съседи са гърците? Какви пари харчим за ограда по турската граница а гръцката са я преградили съвършено безплатно ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още