IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калфин: Целта на терористичния акт в Брюксел е даде знак, че никой не е защитен

Според вицепремиера неравенствата са изключително опасен елемент на обществото

10:35 | 26.03.16 г. 4
Калфин: Целта на терористичния акт в Брюксел е даде знак, че никой не е защитен

Целта на терористичния акт в Брюксел е даде знак, че никой не е защитен. Това каза в „Тази събота” по БТВ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от Агенция Фокус.

По думите му, този терористичен акт на бежанците е бил знаков.

„Неслучайно това са европейските институции, това е голямото летище на Брюксел. Това има цел", коментира Ивайло Калфин.

"Целта е точно да се даде знак, че никъде в Европа, даже медиите излязоха с "в сърцето на Европа", точно така е там са между европейските институции - никой не е защитен. Точно това търсеха терористите. Надали някой би могъл да гледа хладнокръвно", допълни той.

Според него разделението на обществото на много бедни и много богати е много добра почва за всякакъв вид разделение - етническо, религиозно.

„Неравенствата са изключително опасен, взривоопасен елемент на обществото”, добави Ивайло Калфин.

По повод сравнението на българския пенсионер с бежанец, вицепремиерът заяви, че много се ядосва от това сравнение. Според него няма място за сравнение и е по-добре България да поеме разходите за бежанци, отколкото да не се знае кой на коя къща ще почука.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 8 години
еми не, не е това целта ... пробвай пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
serafima
преди 8 години
Нагли са държавниците и управниците, които и да са, като се правят на умни и загрижени. Когато биеш някого, не е нужно да го учиш как да плаче. Всички вкупом послушаха Меркел и без всякаква стратегия и демократичност наложиха в ЕС нейните странни директиви за всички възможни "бежанци" в Европа, като за мотивите й можем само да гадаем и под чий диктат ги наложи в Европа. Каквито и приказки да говорят властимащите и екстраползващите, ЕС никога няма да бъде същия и Европа никога няма да бъде същата. НЯМА ГИ! И за това исторически тя и те са виновни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
"Според вицепремиера неравенствата са изключително опасен елемент на обществото."И сега кво правим...отваряме широко портата , да се изравни всичко , да се смесят мед и *** , че е по безопасно !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още