IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще е домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.

Форумът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички 46 държави членки на OIV, измежду които и 21 страни от ЕС

13:00 | 17.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
България ще е домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство през 2017 г.

България ще бъде домакин на 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-ата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV) през 2017 г.

Решението бе единодушно прието след гласуване на държавите членки на OIV на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, което се проведе в събота във френската столица Париж, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

„Провеждането на форума в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител“, пише в съобщението, разпратено до медиите.

„Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация“, се посочва още там.

В рамките на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.

По време на форума се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички 46 държави членки на OIV, измежду които и 21 страни от Европейския съюз. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още