IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачка в Гърция може да обърка плановете на българските туристи

Заради масови протести в неделя се очаква фериботите да не пътуват до островите

11:50 | 05.05.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

За неделя гръцките синдикати обявиха обща стачка, която е израз на недоволство от внесените от правителството в парламента промени в осигурителната система. С масови демонстрации комунистическата партия ще отбележи и традиционните майски протести, предаде БНР.

Във връзка с обявената 24-часова стачка ще бъде напълно блокиран транспортът. Няма да се движат фериботите, което променя изцяло предварителните резервации.

Тези, които ще пътуват до островите, може и да не успеят да се върнат в неделя. Водят се преговори между синдиката на пристанищните работници и туристическите фирми за евентуално решение, например да се пропусне по един ферибот в посока от островите към континентална Гърция.

Очаква се още от днес в ранния следобед засилване на трафика от граничните пунктове с България. Засилен е контролът по пътищата в Северна Гърция. Отново Пътна полиция предупреждава за масови проверки и строги глоби при нарушения.

По информация на гръцките туристически фирми, за български туристи са резервирани основно хотелите в Халкидики, Кавала и остров Тасос.

Последният работен ден за магазините е събота, защото всички участват в стачката в неделя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
И що така реши, за мен е загадка, но явно те е осенило нещо свише.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 7
pecan
преди 7 години
Голяма част от почиващите по островите са държавни чиновници / безделници / . Те дали ще работят или не все нищо няма да свършат .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
Един Българин
преди 7 години
Мрънкахте на превозвачите да не блокират границата, че не било европейско и цивилизовано за да дадете парите си на тези, които ви клатят. На ви сега стойте си по островите и в Гърция завинаги. Докато не действаме заедно като един народ винаги ще бъдем последна дупка на кавала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още