IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Програма „Старт на кариерата“ ще осигури заетост на над 2200 младежи

Започна приемът на документи за стаж в държавната администрация

13:40 | 24.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата“, която осигурява стаж на младежи в държавната администрация.

Програмата се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Инициативата дава възможност на млади висшисти (до 29 години) да работят 9 месеца през 2017 г. в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата.

По програмата са обявени 2208 работни места. 1494 са в министерства,  институции и техните агенции и териториални поделения, 55 са за областни управи и 659 за общински администрации, уточняват от Министерството на труда.

Диапазонът на търсените от работодателите специалисти е обширен. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности. Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина.

Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда от днес до 18 ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още