IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще изгражда оранжерии в Монголия

Това е заложено в междуправителствено споразумение от 2008 г.

13:56 | 16.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България ще изгражда оранжерии в Монголия след подписано споразумение между двете страни. Това съобщи Министерството на земеделието и храните (МЗХ) по повод обявена на 14 ноември 2016 г. обществена поръчка за изграждане на оранжерия в Улан Батор.

Заложената прогнозна стойност за проектиране и изграждане, както и за консултации след пускането в експлоатация, е 1,4 млн. лв. без ДДС. Оферти се приемат до 19 декември.

Министерството разяснява, че действа според подписано споразумение между България и Монголия от 2008 г., когато премиер беше Сергей Станишев. Според документа българската страна се задължава да проектира и изгради оранжерии в Монголия с предоставени за целта средства от Улан Батор.

Подписаното споразумение определя сумата от 1,046 млн. долара, която да бъде разходвана за тази цел по „Програмата за техническа помощ в сектор земеделие”. Средствата са част от изплатения дълг на правителството на Монголия към България, който възлиза на общо 2,046 млн. долара и са преведени по бюджета на Министерство на външните работи, уточнява агроминистерството.

На 22 февруари 2013 г. двете страни потвърждават желанието да се развива икономическото сътрудничество и актуализират споразумението.

Независимо от оставката на правителството, МЗХ спазва стриктно сроковете и дейностите по поетите по международна линия договори и споразумения, допълва агроминистерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още