IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Част от ремонта на магистрала "Хемус" приключи предсрочно

От тази вечер движението между 22 и 30 километър ще се извършва нормално, като ще се използват всички ленти и в двете посоки

17:28 | 11.08.17 г.
<p>
	Снимка: АПИ</p>

Снимка: АПИ

Завърши ремонтът на селскостопанския подлез от магистрала "Хемус", в района на село Чурек, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това на практика прави „тапите“ по трасето с две по-малко. От тази вечер движението между 22 и 30 километър ще се извършва нормално, като ще се използват всички ленти и в двете посоки.

До края на деня шофьорите ще преминават без ограничения и в платното за Варна при 25-ти километър - местността "Боруна". Там се укрепваше срутището и приключва полагането на асфалтовата настилка.

Предвидените неотложни възстановителни дейности завършват седмица по-рано от очакваното, отбелязва БТА.

Продължава ремонтът на съоръженията след тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" и движението се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Във връзка с интензивния трафик шофьорите на леки автомобили, пътуващи към или от Северна България могат да ползват и алтернативни маршрути. Пътуващите от Враца, Монтана и Видин могат да преминават по пътя през Искърското дефиле и прохода Петрохан. Шофьорите, на които им предстои пътуване от или към Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново могат да ползват автомагистрала "Тракия", по която няма ремонтни дейности, или Подбалканския път, както и през някои от старопланинските проходи - Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски, да направят връзка с пътищата в Централна и Североизточна България. 

Тежкотоварните превозни средства над 12 тона преминават по маршрути: в посока Варна - движението се отклонява от пътен възел "Витинска река" при 30-ти километър на автомагистралата по път София - Ботевград и път II-17 и трафикът за Варна се връща обратно на "Хемус" при пътен възел "Ботевград" при 47-ми километър, както и в посока Враца.

За пътуващите към София движението се отклонява при 35-ти километър чрез временна връзка по пътя Ботевград - София. Трафикът се включва отново в автомагистралата при пътен възел "Витинска река" при 30-ти километър.

Задължителният маршрут за моторни превозни средства над 12 тона пътуващи по направлението Видин - София от областите Видин, Монтана и Враца до София е път I-1 - път II-16 при с. Ребърково - Своге - София, а от Видин и Монтана за София - път II-81 прохода Петрохан. Има и алтернативни маршрути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още