Според европейските регламенти е позволено в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах.
Това каза Бистра Иванова от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по време на проверка в търговски обекти за качеството на продуктите, които традиционно пазаруваме за Великден, предаде БНР.
Коментарът е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца.
"За съжаление, нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат“, заяви експертът.
Така продажбите на козунаци, чиито съставки не са вредни и са в съответствие със законодателството, няма причина да бъдат спирани от Агенцията.
Коментар по темата на Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" за Bulgaria ON AIR вижте във видеото!


Вижте кои са най-устойчивите на ръжда коли на старо
Спипаха поредния варненец с дрога
Арестуваха варненец, системно отказвал тестове за дрога на пътя
1500 души дойдоха на погребение.... на 12-годишен миниван
Градската елха във Варна грейна с тържествен концерт (СНИМКИ)
Може да видим връщане под 4000 долара за тройунция при златото
С новия дълг не се увеличава производителността, а пада върху младите
България с рекорден ръст на онлайн продажбите за Черния петък в Европа
Кой ще замести Хасет в Белия дом, ако стане шеф на Фед
Жизнено важната търговия на Русия с петрол в Индия е в упадък, но не и изчезнала
BMW превъртя играта: Тествахме новото iX3
Най-бързата кола на XX век беше продадена за над 25 милиона долара
Какви са основните проблеми на 1.2 TSI на Volkswagen
Топ 10 на най-устойчивите на ръжда коли на старо
Кога са изобретени електрическите прозорци
Дакота Джонсън, Нина Добрев и Ана де Армас демонстрираха супер фигури в чернo
Как да преодолеем усещането, че не сме достатъчно добри?
Джеймс Камерън все още е лудо влюбен в звездата си от „Титаник“ Сузи Еймис
Кейт Уинслет дойде с красив млад кавалер на червения килим
Бърнаут или липса на витамини?
преди 7 години Май всичко ще се наложи да си правим сами вече. След няколко години експерименти аз успях да се науча да си правя страхотен домашен козунак. За да не се лутат и други като мен, купих адрес за рецептата си. Не знам колко време ще го плащам, но пробвайте, може още да работи: kozunak.top отговор Сигнализирай за неуместен коментар