IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успешният край на 2020-та е възможен с добър партньор

Как да се възползвате максимално от празниците, за да дадете тласък на бизнеса си?

08:41 | 17.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Успешният край на 2020-та е възможен с добър партньор

Коледният период оформя до голяма степен бизнес годината на редица малки, средни и по-големи компании. За много производства и търговци коледните поръчки и продажби представляват сериозен процент от годишните обороти. По данни на НАП над 2 млрд. лева са похарчени по коледните и новогодишните празници през 2019-та за подаръци, туризъм, храна и забавления. И въпреки икономическата криза, в която се намираме в момента, надяваме се и тази година празничният период да бъде успешен за редица бизнеса.

Как да се възползвате максимално от празниците, за да дадете тласък на бизнеса си?

Организирайте разпродажба

Да предложите промоционални цени и оферти на клиентите си изглежда първа логична стъпка, с която да привлечете повече обороти към бизнеса си. Не е случайно колко модерни и успешни станаха в последните години разпродажбите по модела „черен петък“ или Black Friday. Обмислете добре офертата си към потребители и партньори и не забравяйте да вложите достатъчно в креативна реклама. Вашите конкуренти, а и всички на пазара, също имат примамливи предложения и се борят с всички сили за вниманието на купувачите. Освен социалните мрежи, онлайн рекламата, ТВ, радио или друг рекламен канал, който отговаря на възможностите ви, не подценявайте добрите имейл и SMS кампании. Ако вече имате изградена клиентска база, не пропускайте първо с нея да споделите от какви оферти могат да се възползват с вас.

Предложете безплатна доставка

Безплатната доставка не само оставя добро впечатление у клиента, но и му оставя повече средства за пазаруване, които може да похарчи именно при вас. Ако вече нямате подобна политика, сега е моментът да предложите безплатна доставка над определена похарчена сума. Можете да подарите и специална коледна безплатна доставка за всички поръчки.

Отделете за благотворителност с всяка поръчка

Изминалата година обърна сериозно фокуса ни върху съпричасността, споделената отговорност, доброволчеството и дарителството. А и традиционно коледният период е периодът, в който най-много отваряме сърцата си за другите около нас. Направете си собствена дарителска програма, като изберете една или повече каузи, които да споделите с настоящи и потенциални клиенти и да обвържете с поръчките и продажбите. Това със сигурност ще ви даде предимство пред конкурентите в сърцата на загрижените за общността клиенти.

Подарете и вие

Изненадайте приятно клиентите и партньорите си с подарък към всяка поръчка. Дали ще е коледно украшение и подписана картичка, или отстъпка от следваща покупка, или ваучер на определена стойност, вие най-добре можете да прецените какво ще зарадва приятно клиентите ви и ще ги накара да се върнат при вас.

За всяка бизнес идея е нужно финансиране. За да подсигурите по-голямо търсене или производство, са нужни не малко средства, които няма непременно да ви се изплатят веднага или с каквито не разполагате непременно, за да посрещнете увеличените бизнес нужди. Ако не искате да изпуснете благоприятния момент или сега не е времето да бъркате в личните или фирмените финанси, има решение за вас в портфолиото на Prospect Capital. Компанията предлага гъвкави ипотечни и бизнес кредити от 50 000 лв. – мостово финансиране; лизинг и обратен лизинг на ново или употребявано имущество; ипотека на ликвидни имоти без тежести дори на лица, различни от кредитоискателя; обезпечение с жилищни, промшлени и търговски обекти.

Консултантите на Prospect Capital са на разположение по всяко време, а предложените решения посрещат нуждите и възможностите на бизнеса ви. Становище ще получите още в рамките на първите 24 часа, а от кандидатстването до получаването и усвояването на бизнес кредит в Prospect Capital са необходими едва от 3 до 5 работни дни. Възползвайте се от благоприятния момент и работете на пълни обороти. 

За Prospect Capital

Prospect Capital e компания за бизнес и ипотечно кредитиране за над 50 000 лв., създадена през 2018-та година. За времето на своето съществуване две години кредитната институция е стратегически партньор на редица бизнес проекти от различен калибър с успешно усвоени заеми за милиони евро. Prospect Capital e част от финтех екосистемата на Management Financial Group. Финансовият холдинг MFG управлява богато портфолио от успешни бизнес модели на паневропейско ниво в областта на потребителските кредити, финансиране на микро и малкия бизнес, кредитни карти, дигитален бизнес, алтернативни финансови модели и изцяло нови финтех решения с амбицията да предоставя финансово включване на всеки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още