IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НКЖИ ще ремонтира две отсечки от първата жп линия в България за 31 млн. лева

Предвижда се механизирано подновяване на железния път и контактната мрежа на жп трасето Русе разпределителна - Образцов чифлик - Ястребово

15:39 | 15.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) е обявила две обществени поръчки за ремонти на отсечки от първата железопътна линия в България Русе – Варна, вижда се в централния регистър на обществените поръчки.

Първата процедура е за проектиране и механизирано подновяване на железния път в междугарието Русе разпределителна – Образцов чифлик. Трасето е с дължина от малко над 9 км.

Втората е за механизирано подновяване на железния път в междугарието Образцов чифлик – Ястребово. Дължината на трасето е малко над 10 км.

Предвижда се проектиране и цялостна подмяна на железния път и на контактната мрежа и в двата участъка от жп линията.

Общата стойност на ремонтите на двете отсечки се очаква да достигне почти 25,8 млн. лева без ДДС, но с включени 10% непредвидени разходи. С включено ДДС индикативният бюджет възлиза на почти 31 млн. лева.

Ремонтните дейности по трасето от Русе разпределителна до Образцов чифлик се очаква да струват 11,9 млн. лева без ДДС, или почти 14,3 млн. лева с включен ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите е 260 дни от датата на сключване на договора с бъдещия изпълнител.

Краен срок за подаването на оферти по тази поръчка е 18 февруари, а отварянето на офертите е предвидено за 19 февруари.

Ремонтните дейности по трасето от Образцов чифлик до Ястребово се очаква да струват 13,85 млн. лева без ДДС, или малко над 16,6 млн. лева с включен ДДС. Срокът за осъществяване на строителните дейности е 280 дни след сключването на договор с бъдещия изпълнител. Документи могат да се подават до 22 февруари, а отварянето на офертите е предвидено за 23 февруари.

Ремонтът на отсечките беше планиран да започне през тази година, но се забави заради организационни дейности по подготовката на поръчките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още