IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С инвестиция за 19 млн. лв. Nestle ще произвежда дражета в екоопаковка

За производството на Nestle Smarties, втората глобална марка на швейцарската компания, се откриват 70 нови работни места в шоколадовата фабрика в София

18:09 | 02.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Швейцарската компания за хранителни продукти Nestle разширява производството на фабриката си в София, произвеждаща шоколадови и захарни изделия, с инвестиция на стойност около 19 млн. лева, като за целта ще открие и 70 нови работни места.

„Министерството на икономиката ще подкрепи проекта на компанията със сертификат за инвестиция. Насърчаваме точно такива инвеститори в производства с висока добавена стойност и с експортна насоченост“, подчерта служебният министър на икономиката Даниела Везиева, цитирана от икономическото ведомство.

Тя поздрави ръководството на компанията, че във времена на пандемия и несигурност продължават да инвестират в България и да осигуряват заетост на все повече хора.

„За мен е удоволствие да открием днес поредното разрастване на производството на компанията в България. Това е още едно доказателство, че работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценява положително“, заяви икономическият министър.

От Nestle съобщиха, че започва производството на Nestle Smarties, втората глобална марка на компанията, като началото е именно в шоколадовата фабрика в София.

Продуктът, който ще бъде произвеждан, е дражета от шоколадова сърцевина, в цветни капсули, чиито цветове изцяло идват от естествени съставки, а опаковката ще бъде 100% рециклируема хартия. Очаква се за начало новият продукт да бъде изнасян към десет страни от Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още