IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автобусни превозвачи получиха 9 млн. лв. помощ заради пандемията

Още 17 млн. лв. ще бъдат изплатени на 281 фирми

18:41 | 21.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев са изплатени над 9,3 млн. лв. на 142 автобусни превозвачи, съобщават от транспортното министерство.

Средствата са отпуснати във връзка с подпомагането на предприятия, които понасят загуби в резултат на извънредната епидемиологична обстановка. 

Предстои да се изплатят още над 17 млн. лева на 281 допустими кандидати.

В процедура по разглеждане и оценка са 142 заявления.

Подаването на заявления в Системата за управление на национални инвестиции започна на 10 декември 2021 г. Крайният срок за подаване на заявленията беше 23 декември 2021 г.

Осигурената финансова подкрепа е по процедура „Схема за предоставяне от държавата на безвъзмездни средства на автобусните превозвачи, които притежават лиценз за превоз на пътници“.

В края на миналата година Европейската комисия одобри българска схема в размер на 20,5 млн. евро (40 млн. милиона лева) в подкрепа на автобусните оператори, засегнати от пандемията от коронавирус и ограничителните мерки, които българското правителство трябваше да приложи, за да ограничи разпространението на вируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още