IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Иванов: Нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос

Продължаваме да настояваме за професионален разговор за бъдещето в рамките на коалицията, заявява съпредседателят на "Демократична България"

19:30 | 08.06.22 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

"Някой трябва да носи отговорност за управлението на страната или да понесе отговорност затова, че тласка към още повече хаос. Някой трябва да излезе ясно да каже каква алтернатива предлага". Това коментира съпредседател на "Демократична България" след като Слави Трифонов обяви, че оттегля „Има такъв народ“ от коалицията.

"Че тази коалиция е трудна и не работи добре, не е нищо, което не сме казвали досега. Въпросът е сега по-добре ли ще стане и как. Чух господин Трифонов да казва, че слага край на тази агония, само да не се окаже, че тласкаме страната към още по-голяма агония. Моят въпрос е какво следва, всеки трябва да си даде рецептата и да поеме отговорността", допълни Христо Иванов, цитиран от БНТ. 

По думите му от "Демократична България", въпреки че коалицията е сложна, трудна и неефективна, са работили за това да я подобряват с цел страната да има управление.

"Продължаваме да настояваме за сериозен, професионален разговор за бъдещето в рамките на коалицията и в рамките на целия парламент. В момента събираме парламентарната група да обсъдим какво ще се случва, но всеки готви отговорност затова дали готви на страната още повече хаос, още повече агония или четвърти избори в рамките на 13 месеца, нас от избори не ни е страх", добави Христо Иванов.

Според него страната не иска нови избори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Борката
преди 1 година
Демонократите, вие нямате право на нищо, за което не ви кажат. Или пък някой не ви предложи куфарчета с пари, та да си го присвоите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още