IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ посочи четири мерки за увеличаване на приходите в Бюджет 2013

Идеята е допълнителните средства да се дадат за по-високи доходи

15:42 | 09.10.12 г. 8
КНСБ посочи четири мерки за увеличаване на приходите в Бюджет 2013

Президентът на КНСБ посочи четири конкретни мерки, които ще донесат допълнителни приходи в Бюджет 2013, така че да се подсигурят средства за увеличение на пенсиите с 10 на сто още от 1-ви януари 2013 година и за други социални плащания.

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който заседава в момента в Министерски съвет.

Допълнителните средства може да се осигурят със следните стъпки - заплатите във фирми с над 10 души персонал да се превеждат само банков път, да се криминализира неплащането на осигуровки, плащанията над 5 хиляди лева да бъдат само по банков път и да се въведат дознателски функции за служителите на приходната агенция.

Димитров смята, че мерките ще ограничат сивата икономика и ще донесат около 400 милиона лева допълнително в бюджета. От тях могат да се заделят необходимите 140 милиона лева за увеличение на пенсиите от 1-ви януари, а не от април, каза синдикалистът.

Освен увеличение на пенсиите с 10% от началото на следващата година от КНСБ предлагат и увеличение на обезщетението за отглеждане на малко дете до 270-290 лева, както и повишаване на обезщетението за безработица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 0
Г,П,
преди 11 години
Най-му харесвам прическата на Пламен Димитров. Олигофренска някакси. Какво пък - прилича му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
"- Данък печалба 30% И (ВРЕМЕННО, ДОКАТО ДОХОДИТЕ НИ СТАНАТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ) (20, 30, 50%, за доходите над 50, 500, 5 000х.лв.).- 5% ставка при реинвестиране на печалбата!!!- Осигуровки плащани изцяло от работодател!- 1 200 000 инвалидни пенсии да се изплащат от ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ!!!"И това няма да се приеме независимо кой е на власт. Абсурд!"- Ти му даваш почти завършен АЕЦ, той я прави на гьол - Ти му даваш милиарди държавен резерв и пълен сребърен фонд, той ги прави на ла*на Това пък изобщо не е вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
"- ЗА ЦЕЛТА КАЧВАМЕ ДАНЪЦИТЕ И МИНИМАЛНИТЕ ПРАГОВЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С 40%, НО С ПО 5% МЕСЕЧНО!"Това бизнеса няма да приеме! Абсурд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Съгласен съм с написаното от теб Румене в първия ти пост. Относно "БОКОВЩИНИ или дянковщини" -Те са само СЛЕДСТВИЕ, а не причина. Посочи алтернатива! ...Връщането на власт на истинските крадци ще е КАТАСТРОФА. Обясни накратко и това как става !? "Бизнеса иска ниски данъци, НО И политика стимулираща потреблението, " !!?..:) .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
rumen221
преди 11 години
БОКОВЩИНИ или дянковщиниБизнеса иска ниски данъци, НО И политика стимулираща потреблението, ясно и последователно в политиката си правитество:- САМО ЧЕ, ИКОНОМИЙТЕ, КОИТО СА ЛЕКАРСТВО ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА, СА ОТРОВА ЗА БЪЛГАРИЯ!!! (Авицена Дозата прави отровата)- В ЕВРОПА НАМАЛЯВАТ ДЕФИЦИТИТЕ СИ ДО НИВОТО НА ИНФЛАЦИЯТА - НИЕ ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИМ ПОТРЕБЛЕНИЕТО, ПРЕЗ БЮДЖЕТА, С ДЕФИЦИТ РАВЕН НА ИНФЛАЦИЯТА, КОЯТО В ЕС - КОЯТО Е 10.9%, ГОДИШНО И ДА КАЧИМ ЗАПЛАТИТЕ С 40%, ДО РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ- ЗА ЦЕЛТА КАЧВАМЕ ДАНЪЦИТЕ И МИНИМАЛНИТЕ ПРАГОВЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С 40%, НО С ПО 5% МЕСЕЧНО!- Въвеждаме Класически плосък данък на физическите лица от 15%, с НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ и ВРЕМЕННО, (ДОКАТО ДОХОДИТЕ НИ СТАНАТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ) три етажа за високите доходи (20, 30, 50%, за доходите над 5, 50, 500х.лв.- Данък печалба 30% И (ВРЕМЕННО, ДОКАТО ДОХОДИТЕ НИ СТАНАТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ) (20, 30, 50%, за доходите над 50, 500, 5 000х.лв.).- 5% ставка при реинвестиране на печалбата!!!- Осигуровки плащани изцяло от работодател!- 1 200 000 инвалидни пенсии да се изплащат от ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ!!! Така че КАТО ВИЖДАТЕ ДНЕШНИЯ НИ ХАЛ, смятайте колко е некадърна политиката на правителството ни!!! Народа ни казва за такива: - Ти му дяваш гайда, той я реже за ***- Ти му даваш почти завършен АЕЦ, той я прави на гьол - Ти му даваш милиарди държавен резерв и пълен сребърен фонд, той ги прави на ла*наАБЕ ОБИКНОВЕННИ БОКОВЩИНИ ИЛИ ДЯНКОВЩИНИ ВСЕ ТАЯ ПРОСТО НОРМАЛНИ ГЕРБЕРЩИНИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
rumen221
преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,ФАКТ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ В БЪЛГАРИЯ Е 240лв, А СОЦИАЛНИЯ Е 585лв!!!ИЗВОД:- МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е 1 170ЛВ. (всеки трябва да отгледа наследника си = два социални минимума)- А МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ 585лв!!!- ТРУДА Е СТОКА, КАТО ВСЯКА ДРУГА И ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА!!! (Хляба първо го плащаш, а после го ядеш)- А ЧЕСТЕН ЧАСТНИК, АКО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА ТАКИВА ЗАПЛАТИ - ТРЯБВА ДА ФАЛИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!!!Когато това не се спазва, Преамбюла на Декларацията казва - че е необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход,ЩОМ минималната заплата е 290лв, а пенсията 136лв Съгласно Хартата за правата на човека и Пеанбюла на Конституцията ни - БУНТА СРЕЩУ ВЛАСТТА Е ЗАКОНЕН!!!Всичко останало е от Лукавава!!!(В ГЪРЦИЯ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НЕ Е само 1200, А Е 1480 ЛЕВА!!! - БОНУСИТЕ СА ОТДЕЛНО)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Ironhorse
преди 11 години
Ами общо взето Стоилов е казал всичко.КНСБ и Покрепа са безнадежни, изкуфели, крадливи, ***, неграмотни, мързеливи търтеи.Ако се забрани да има синдикална дейност в стратегически държавни предприятия, тия са увехнали.Овесили са се на АЕЦ Козлодуй, мини Мариза-Изток, просвета, лекари и с подставени лица в полицията и армията.В едно частно предприятие ги няма !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
stoiloff
преди 11 години
КНСБ не работи! Не знаят един лев как се изкарва а само подгъзуват на ***! Другари, не ви вярваме! Само взимате членски внос и действате като ***! Чии интереси защитавате? Не виждате ли че грешката е във самата система? Че няма свободни пазари? Че данъците са убийствени? Че държавата става един от най-големите работодатели - гръцки порочен модел? Кви заплати кви 5 лева? Борете се за премахване на камарите ( съсловни организации от които има само вреда) нека имаме свободен пазар и малък и среден бизнес и тогава заплатите сами ще литнат нагоре? Клоуни, свалете маските и разтеклия се грим в очите си изтрийте, той ви пречи да видите истината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още