IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичани могат да проверяват дължимите данъци на сайта на общината

Ако на сайта няма информация за евростандарта на автомобилите, тя ще трябва да се търси от официалните вносители

12:10 | 20.02.14 г. 2
Столичани могат да проверяват дължимите данъци на сайта на общината

От днес на интернет сайта на Столичната община е налична информацията за дължимите данъци за недвижими имоти, моторни превозни средства и за такса "смет". Това съобщи заместник-кметът по финанси на София Дончо Барбалов пред журналисти в Столичния общински съвет.

Съобщенията за данъците ще бъдат изпратени до края на тази седмица, а през следващата ще бъдат получени от столичани.

Заместник-кметът припомни, че ако данъците бъдат платени до 30 април, може да се ползва 5% отстъпка. При плащане на две вноски срокът за първата ще бъде 30 юни, за втората - 30 октомври. Плащането на такса "битови отпадъци" може да се извърши на четири вноски със срокове - 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Ако на сайта на общината гражданите не могат да открият информация за евростандарта на автомобилите, те ще трябва да се обърнат към официалните вносители и производители, откъдето са си закупили превозното средство, посочи Барбалов. Колко време ще отнеме издаването на такъв документ и колко ще струва, не определя Столичната община, подчерта зам.-кметът.

Той съобщи, че общината вече е изработила типов формуляр, който ще бъде изпратен до автомобилните представителства.

След измененията в Закона за местните данъци и такси от края на миналата година бе променена отстъпката за данъка за превозните средства с мощност до 100 конски сили. Намалението в данъка за автомобилите с катализатор, произведени след 2000 година, регистрирани в Столичната община е 40%. Моторните превозни средства с евростандарт 3 и 4 ползват 50% отстъпка, а автомобилите със стандарт 5 и 6 – 60%, информира Дончо Барбалов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
panther
преди 10 години
https://sonet09.sofia.bg/ltfwsclient/pages/obligation.jspДоста е трудно да се намери, дано поне да работи, в момента няма как да го пробвам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
rrado
преди 10 години
и къде е този списък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още