IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Димитров: Позициите за еврозоната на кандидатите за гуверньор са важни

Приемането на еврото като национална валута ще допринесе за по-голяма макроикономическа стабилност, казва депутатът

22:48 | 24.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мартин Димитров. <em>Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Народният представител от „Демократична България" Мартин Димитров се обяви за надпревара и истинско изслушване на двете кандидатури за гуверньор на БНБ - Андрей Гюров, подкрепен от „Продължаваме промяната", и Любомир Каримански, подкрепен от "Има такъв народ".

„На мен ми е много интересно и е важно какви позиции за еврозоната ще заемат двамата кандидати за управител на БНБ. На първия етап да има състезание и управляващата коалиция да подкрепи по-добрия на финалната права", заяви Димитров пред БНТ.

Ако след изслушването управляващата коалиция реши да подкрепи единия от двамата кандидати, няма да има криза в управляващото мнозинство, посочи той пред националната телевизия.

В предишни свои изказвания Димитров винаги е изтъквал, че повече са позитивите от въвеждането на еврото, а присъединяването ни към еврозоната ще предостави по-големи възможности за България и в търговията.

„Приемането на еврото като национална валута ще допринесе за по-голяма макроикономическа стабилност, ще създаде възможности за привличане на повече чуждестранни инвестиции, повишаване на кредитния рейтинг на страната, на стабилността, както и ще позволи по-голяма интеграция на финансовите пазари, като същевременно ще създаде нови възможности за банковия сектор", категоричен е депутатът от Демократична България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още