IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И френският Сенат одобри помощта за Гърция

Финансирането е необходимо за запазване на доверието на пазарите, аргументираха се френските сенатори

11:38 | 09.09.11 г.
И френският Сенат одобри помощта за Гърция

След Националното събрание късно вчера и Сенатът, който представлява горната камара на френския парламент, одобри приноса на страната в новия спасителен пакет за Гърция, съобщи РИА Новости.

По този начин Франция първа в Европейския съюз одобри окончателно споразумението на държавните ръководители на еврозоната от 21-и юли.

Сред аргументите в подкрепа на одобрението е, че планът за помощ на Гърция е нужен за запазване на доверието на финансовите пазари.

През юли премиерът на страната Франсоа Фийон заяви, че френският дял в помощта за Гърция ще увеличи държавния дълг на Париж с 15 млрд. евро до 2014 г.

Новият спасителен пакет за Гърция включва 109 млрд. долара от държавите от еврозоната и Международния валутен фонд, а приносът на частните кредитори е за 50 млрд. евро под формата на замяна на гръцки държавни облигации с матуритет до 2020 г. с по-дългосрочни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още