IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit се отказва от операциите си в Лондон?

Банката ще оптимизира дейността си и може да се изтегли от някои пазари в Източна Европа, пише Financial Times

09:54 | 14.11.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
UniCredit се отказва от операциите си в Лондон?

Най-голямата по размер на активите италианска банка UniCredit вероятно ще обяви изтеглянето си от пазара в Лондон. Това ще бъде крачка към преструктурирането на бизнеса на банката, която има за цел да се фокусира върху операциите си в основните пазари, на които UniCredit e представена, пише Financial Times.

Обект на затваряне ще стане западното европейско звено за търговия с ценни книжа, което се управлява от Лондон. В резултат ще бъдат съкратени около 150 работи места, разкриват източниците на вестника.

В момента банката се намира в процес на увеличение на капитала с поне 5 млрд. евро, които са необходими за подобряване на капиталовите позиции. Паралелно с това текат и действия по оптимизиране на разходите, като се очаква банката да излезе от някои от пазарите, на които в момента е представена.

UniCredit има дейност в 22 страни в Европа, като стратегическите намерения на банката са тя да се съсредоточи на основните си пазари, каквито са например Италия, Германия и Полша.

Първоначалните намерения на UniCredit са били звеното в Лондон да бъде продадено или да бъде преструктурирано като съвместна компания с друга банка. След като обаче не е получена подходяща оферта е взето решение, че клиентите могат да получават същата услуга и чрез трета страна, която да е партньор на UniCredit.

Източниците на вестника посочват още, че банката вероятно ще се изтегли и от някои страни от Източна Европа. Целта е да се увеличи фокуса върху пазарите в Полша, Русия и Турция.

Очаква се плановете на банката да бъдат одобрени днес от борда на директорите. На срещата на ръководството се очаква и решение за увеличение на капитала с между 5 и 7 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
CAT1
преди 12 години
g-n levon triabva da go razsledvat kompetentni organi!TRIABV DA GO IZOLIRAT OT BANKATA !NE SAM PROTIV BANKATA !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Няма да се изнесат. Да не са луди:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
hellwitch
преди 12 години
Не си прав.Много от големите инвестиции са с тяхно финансиране.И да за частни клиенти - най-вече депозитите им не са добри. Но за кредити има конкурентни условия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
THE TRADER
преди 12 години
Да се изнасят! Да си взимат и Хампарцумян! Не са допринесли с абсолютно нищо за пазара в България, ако не броим непрекъснатите коментари, защо лихвите по кредитите трябва да са високи и да се повишават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още