IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Unicredit обяви изненадваща загуба от 10,6 милиарда евро за третото тримесечие

Очакванията на нализатори бяха за печалба от 85 млн. евро, но придобивания в Украйна и Казахстан и отписване на гръцки дълг натежаха върху резултатите

20:28 | 14.11.11 г. 1
Unicredit обяви изненадваща загуба от 10,6 милиарда евро за третото тримесечие

Най-голямата италианска банка Unicredit обяви изненадваща загуба за третото тримесечие на стойност 10,6 милиарда евро, предаде БТА, като се позова на AP.

За същия период миналата година компанията отчете печалба от 335 милиона евро.

В съобщение на кредитната институция се подсочва, че загубата се дължи на отписване на 8,7 милиарда евро от придобивания, включително операции в Украйна и Казахстан. В нея се включва така също отписването на 135 милиона гръцки облигации и допълнителни отписвания на гръцки облигации от банковите подразделения.

Анализатори, анкетирани от Factset, прогнозираха чиста печалба от 85 милиона евро.

Unicredit обяви и своя нов стратегически план за 2010-2015 година, който предвижда по-специално рекапитализация на стойност 7,5 милиарда евро, съобщи AFP. Банката ще съкрати 5 200 служители до 2015 година в Италия, като общия брой нейни служители е 63 000 души.

Кредитната институция ще увеличи капитала си със 7,5 милиарда евро, за да изпълни регулаторните изискания за собствен капитал. За да укрепи собствения си капитал, банката реши да не раздава дивиденти тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
Сега е интересно да знаем какво мисли г-н Хампанрцумян и да се ориентираме "овреме".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още