IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле изключи увеличаване на европейските спасителни фондове

Германия ще внесе дела си в ЕМС една година по-рано - до 2014 г., посочва министърът на финансите на страната

10:18 | 09.04.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Шойбле изключи увеличаване на европейските спасителни фондове

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле изключва възможността за допълнително увеличаване на спасителните фондове за еврозоната, става ясно от негово интервю, публикувано в Neue Osnabrücker Zeitung, цитирано от ИТАР-ТАСС.

„Направихме всичко необходимо“, отбелязва Шойбле.

По думите му държавите-членки на Европейския съюз провеждат нужните реформи, върви се към бюджетен съюз и е налице мощен стабилизационен фонд за защита от непредвидени ситуации. „Сега е важно всички да изпълнят поетите ангажименти и да спрат да задушават отново зараждащото се доверие с нови искания, слухове и въпроси“, подчертава той.

Германският министър изтъква ключовата роля на страната в процеса на преодоляване на кризата. „Германия е надеждна – с това е наясно всеки мениджър дори от най-отдалечения континент“, смята той.

Шойбле уверява, че страната ще внесе дела си в Европейския механизъм за стабилност (ЕМС) до 2014 г., или с една година преди планирания срок. „През тази и през следващата година Германия ще преведе по 2 транша, т. е. по близо 8,7 млрд. евро годишно. Последният транш на стойност 4,3 млрд. евро ще бъде преведен през 2014 г.“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
На Гърци, Италиянци, Испанци ще им стигнат ли паричките?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още