IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Лю: Европа трябва да балансира икономиите с растежа

Страните от региона имат нужда от повече време за свиване на бюджетните си дефицити, смята финансовият министър на САЩ

13:20 | 10.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джак Лю: Европа трябва да балансира икономиите с растежа

Американският финансов министър Джейкъб Лю заяви пред CNBC, че Европа трабва да наблегне малко повече на стимулиране на търсенето и подкрепянето на икономическия растеж, подчертавайки че регионът трябва да балансира мерките за икономии с подпомагането на растежа.

“Работя с европейците откакто станах министър... Няма спор, че трябва да се въведе фискална дисциплина, въпросът е как и в какъв срок да бъде постигнато това“, каза той. 

„Някои страни разполагат с повече пространство за стимулиране на търсенето и генериране на растеж. Вече станахме свидетели на облекчаването на сроковете за свиване дефицитите на някои страни и осъществяването на структурни реформи. Трябва да бъдат направено още в тази посока.“

Днес започва двудневна среща на финансовите министри и централните банкери от Г-7. Очаква се те да дискутират дали централните банки могат да направят повече за да насърчат крехкото глобално икономическо възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още