IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Deutsche Telekom нарасна с 10%, но не оправда очакванията

Компанията понижи прогнозата си за годишния финансов резултат до размера му от миналата година въпреки придобиването на MetroPCS

12:42 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Нетната печалба на Deutsche Telekom нарасна с 10%, но не оправда очакванията

Германската телекомуникационна компания Deutsche Telekom AG обяви, че нетната ѝ печалба през второто тримесечие е нараснала с 10% на годишна база до 530 млн. евро, подпомогната от по-слабите отписвания на стойност, съобщи MarketWatch.

Резултатът обаче остана под очакванана от анализаторите за средна нетна печалба от 708 млн. евро.

Приходите са се увеличили с 5,4% до 15,16 млрд. евро, като с голяма заслуга за резултата е приключилото на 1 май придобиване на MetroPCS и увеличаването на продажбите на мобилни устройства в САЩ.

През периода април-юни Deutsche Telekom AG е увеличила броя на сключените договори с мобилни абонати с 1,38 млн. след корекция с придобиванията.

В Германия нейните мобилни потребители са се увеличили с 434 000, докато в САЩ подразделението ѝ T-Mobile US е добавило 688 000 нови абонати на мобилна телефония, след като през миналата година бе загубило 2 млн. Според MarketWatch причината за промяната е в предлагането на смартфоните iPhone на Apple Inc, започнало през април.

Приходите на американското подразделение са нараснали с 29% на годишна база до 6,3 млрд. долара, но изгладената печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизации е намаляла с 10% до 1,2 млрд. долара.

От Deutsche Telekom вече очакват годишната печалба да се понижи леко заради разходите за увеличаването с най-малко 1 млн. абоната при T-Mobile US до 17,5 млрд. евро преди лихви, данъци, обезценки и амортизации при предвиждани досега 18 млрд. евро. Това би означавало запазване на нивото на годишна печалба от 2012 г., въпреки че резултатите на придобитата MetroPCS ще бъдат включени в данните за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още