IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays с 5% спад на коригираната печалба преди данъци

Печалбата на инвестиционното поделение на банката е спаднала почти наполовина

19:31 | 06.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Barclays с 5% спад на коригираната печалба преди данъци

Коригираната (изключваща ефекта от изменението в стойноста на дълга) печалба на английската банка Barclays преди данъци е спаднала с 5% през първото тримесечие до 1,69 млрд. паунда (2,9 млрд. долара) при очаквания за 1,8 млрд, съобщава CNBC. Нетната печалба е нараснала с 15% до 965 млн. паунда.

Печалбата на инвестиционното поделение е спаднала почти наполовина, като печалбата в отдела за търговия с облигации, валути и суровини е намаляла с 41% до 1,2 млрд. долара. Поделението е на прага на съкращения и преструктуриране.

Данните идват преди очакваните детайли в четвъртък относно голямата реорганизация на банката, която се очаква да засегне инвестиционното й банкиране. 

Barclays потвърди, че е предпазлива по отношение на настоящата бизнес среда и фокусирана върху структурно редуциране на разходите с цел подобряване на възвръщаемостта - знак, че допълнително съкращаване на работни места е вероятно.

Акциите на Barclays спаднаха с над 5% в днешната търговия на Лондонската борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още