IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Novartis пропусна прогнозите за продажбите и печалбата

Фармацевтичния гигант отчете 2% повишение на продажбите и 1,6% на печалбата през второто тримесечие

11:32 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Novartis пропусна прогнозите за продажбите и печалбата

Силните продажби на Novartis на развиващите се пазари са допринесли за ръст в приходите на компанията за второто тримесечие, съобщава MarketWatch.

Резултатите идват на фона на подготовката на фармацевтичния гигант за мащабно преструктуриране, което ще стесни бизнес фокуса му. 

Продажбите за тримесечието са нараснали с 2% на годишна базадо 14,64 млрд. долара – под очакванията за 14,76 млрд. Нетната печалба на Novartis се е повишила с 1,6% до 2,56 млрд. долара, пропускайки прогнозите за 2,6 млрд.

Базираната в Базел, Швейцария, компания е процес на завършване на серия от транзакции, обявени по-рано през годината, които ще й позволят да се фокусира върху три основни бизнес направления – фармацевтика, генерични лекарства и грижа за очите, в които има конкурентни предимства.

Като част от преструктурирането Novartis излиза от някои бизнеси, сред които диагностичния и ветеринарния, като е в процес на продажба на поделенията си на конкурентите GlaxoSmithKline и Eli Lilly.

Транзакциите, които се оценяват на общо над 25 млрд. долара, се очаква да бъдат завършени през първата половина на 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още