IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции затвориха на зелено

Vodafone и Henkel бяха сред най-печелившите, а Pandora и Moller-Maersk - сред най-губещите

19:15 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските акции затвориха на зелено

Акциите на Стария континент приключиха на зелено, след като се колебаеха по време на сесията, предава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се покачи с 0,3% до 1 359 пункта. Британският FTSE-100 и германският DAX прибавиха по 0,2% до съответно 6 623 и 9 367 пункта, а френският CAC 40 се повиши с 0,5% до 4 243 пункта.

Vodafone бе сред най-печелившите с ръст от над 5%, след като британският мобилен оператор вдигна прогнозата си за годишната печалба на фона на рязко подобрение в тримесечните приходи. Компанията планира да пусне високоскоростен интернет и тв услуга на домашния си пазар.

Акциите на германската група за потребителски стоки Henkel поскъпнаха също с близо 5%. Тримесечните финансови резултати на компанията изненадаха приятно анализаторите, като приходите и печалбата й се повишават благодарение на развиващите се пазари.

Книжата на Pandora спаднаха с над 6,5% въпреки по-добрата от очакваното печалба и вдигнатата прогноза за приходите. Според анализатори пазарът изглежда е очаквал над косенсусните резултати.

Акциите на Moller-Maersk поевтиняха с 3,5%, след като тримесечните приходи на комапнията не оправдаха очакванията.

Икономическите новини от деня показаха, че британските продажби на дребно са останали без промяна през октомври на годишна база, след като нетипично топлото време е засегнало модните вериги, а продажбите на храни са продължили да спадат.

Инвеститорите в Европа остават фокусирани върху данните за БВП на Германия в петък, които ще покажат дали най-голямата икономика на континента е влязла в рецесия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още