IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

72% от французите гледат с добро око на мюсюлманските си съграждани

17:21 | 09.01.15 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

Pew Research провежда изследване на общественото мнение за отношението на гражданите в редица страни към мюсюлманите доста преди терористичния атентат от сряда над сатиричния вестник Charlie Hebdo в Париж.

Данните от него показват, че отношението на французите към мюсюлманското мнозинство е преобладаващо положително. Всъщност, от всички европейци французите гледат с най-добро око на мюсюлманите в своята страна.

Франция има значително мюсюлманско малцинство. Изчисленията показват, че около 6 млн. души, или 10% от населението на страната, са мюсюлмани. 72% от анкетираните отговарят, че гледат на мюсюлманските общности положително, спрямо 27%, чието мнение е негативно.

Италианците се оказват най-критични към последователите на Мохамед от всички европейци. Едва 28% от тях гледат положително на мюсюлманите, докато 63% имат негативно мнение.

Таблицата показва дела от хората с позитивно/негативно мнение за мюсюлманите в избрани страни от Европейския съюз:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
Много удобно и умело навръзваш, реални случки, факти, полуистини и слухове за да изградиш достоверна теза, в която сам да повярваш и да наложиш. Не казвам, че не може да е истина, но е много много малко вероятно. По простата причина, че колкото по сложна и зависеща от много неизвесни и случайности е една конспирация, толкова по голяма е вероятноста да се провали. А тук имаше много случайности.. Че САЩ натискаха за санкциите е ясно, но чак до такива крайности да стигат е мега нелепо. Още повече , че има далеч по евтини, сигурни и ефектифни начини. Даже сам си ги посочил.. натиска срещу банките, подслуване и шантаж...:) Защо да оставят ефективното и лесното и да тръгват по далеч по труден, несигурен и неефективен път. И то за някакви санкции? Срещу Русия? Русия наистина в момента не е основен приоритет на САЩ...Приоритет са им те самите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
И ето ти и връзката:"Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че очаква да бъде постигнат "напредък" в уреждането на конфликта в Украйна на международната среща, насрочена за 15 януари в казахстанската столица Астана. Ако това се случи, трябва да бъдат вдигнати санкциите срещу Москва, изтъкна той, цитиран от Франс Прес"Това, приятел, на дипломатически език означава заявени намерения!!!! Оланд отива да работи за това, а когато има желание, пътища се търсят и се намират - това от бизнеса не го ли знаеш?И какво значи атентатчето на един друг, подобно завоалиран, но болезнено ясен език - днес едно атентатче, утре десетки... Нали виждате с какви хора разполагаме?! А как ще изглежда Франция, ако се измешат стотици с калашници и хиляди *** - жени и деца, подкрепящи мъжете си? А ако не е само във Франция?Не е ли по-добре да си седиме на *** и да слушаме Шефа? Хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Колкото до санкциите, нали помниш как се бяха запънали Оланд и Меркел през юни миналото лято и дума не даваха да се издума за секторни санкции срещу Русия. И изведнъж - бум! 9 млрд. глоба на Париба в Щатите и започване на разследване и на Сосиете Женерал и Креди Агрикол. После Меркел изведнъж от вечерта до сутринта си смени тона, малко след скандала с подслушването, после някой свали един самолет и до края на юли Германия и Франция нахлузиха на целия ЕС решението за санкциите. И за разследването на двете френски банки повече нищо не се чу... Нито какво са чули да споделя Меркел по телефона разни американски служби.И ако тези дни в Украйна стане пак някакво кърваво мазало, за което задължително да са виновни руснаците, то пак няма да има никаква връзка със санкциите, нали? И петролът сам си падна .... хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Разбира се, Жорка! Този свят се крепи на такива като тебе, които вярват. Такива като мене само всяват смут! Хаха... Е, понякога такива като мен успяват да изровят истини, които доста умни, силни и богати хора преди това са покрили на дълбоко с надеждата никога да не видят бял свят... хехеСпомням си, че през 1990 г. си развалих едно старо приятелство, защото се опитах да отворя очите на един човек, повярвал на тогавашните лидери на СДС. Обяснявах му, че няма как повечето да не са ченгета, а той ми викаше, че съм *** и искам да му убия вярата в светлото бъдеще на България.... хахахаПосле ми се извиняваше, ама аз го бях отписал вече като ***.И с тебе няма да споря. :) Просто тези, които направиха пукотевицата бяха прекалено добри и опитни и показаха професионално хладнокръвие и класа, а ни ги представят за изтрещяли фанатици, тръгнали да *** като мъченици. И да ги е жертволпнякой, не е заради карикатурите... Хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 7
georgi_shum
преди 9 години
Кой говори? Санкции ще има още дългооооо време. И от къде ти знаеш, за какво е Германия? И що намесваш техните протести срещу ислямизацията?? Май не си много в час?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Ордавна се говори за махане на санкциите.Но не го пишат.Самата Германия е за махане на снакциите.Оня ден нямаха ли и те "протести" срещу бежанците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 1
alligator_29
преди 9 години
Най-толерантната държава към мюсулманите е България. Близо 25-30% ни е мюсулманското население(най-високия % в целия свят християнски свят) и си живеем в мир и спокойствие с векове. Етническо напрежение се поражда искуственно, от псевдо-политически партии като ДПС и крайно десните, които за сметка на низкото образование на част от населението, целят високи политически дивиденти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 5
georgi_shum
преди 9 години
Стига намесва тази Русия де!!!! Ставаш нереално параноичен!!! Няма никаква връзка между тия събития и отношението а Франция към Русия. Още повече че никой не се кани да повдига въпроса за махане на санкциите. Министъра им каза, че санкциите трябва да се махнат веднага, ако има промяна в отношението на Русия към кризата. И да останат, ако няма. Промяна няма така че..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
И какво, убиха ги!Някой да е видял мъртви лицата им? Какво се видя от самата атака?Освен двете снимки, които верни или не, никой не знае!Изобщо не им вярвам на тия случки, изобщо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Не мирише, а вони!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още