IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

72% от французите гледат с добро око на мюсюлманските си съграждани

17:21 | 09.01.15 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

Pew Research провежда изследване на общественото мнение за отношението на гражданите в редица страни към мюсюлманите доста преди терористичния атентат от сряда над сатиричния вестник Charlie Hebdo в Париж.

Данните от него показват, че отношението на французите към мюсюлманското мнозинство е преобладаващо положително. Всъщност, от всички европейци французите гледат с най-добро око на мюсюлманите в своята страна.

Франция има значително мюсюлманско малцинство. Изчисленията показват, че около 6 млн. души, или 10% от населението на страната, са мюсюлмани. 72% от анкетираните отговарят, че гледат на мюсюлманските общности положително, спрямо 27%, чието мнение е негативно.

Италианците се оказват най-критични към последователите на Мохамед от всички европейци. Едва 28% от тях гледат положително на мюсюлманите, докато 63% имат негативно мнение.

Таблицата показва дела от хората с позитивно/негативно мнение за мюсюлманите в избрани страни от Европейския съюз:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

24
rate up comment 4 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
...от преувеличени. А "режимите"(изброй ми три-режим ли е например в Аржентина или в Бразилия? Знаеш ли, че Аржентина е била с по-висок стандарт от Франция и гонещ този на ОК?) на юг от Мексико, ако бяха толкова враждебни ще те помоля да ми обясниш защо Куба чак сега и вдигнаха ембаргото. Говориш за картинка, която е била актуална преди десетилетия. В момента не е така. В същност-с едно изключение(Мадуро) всички други, които можем да наречем "режим" в Латинска Америка са до един лоялни на САЩ(например Перу и Колумбия) и са подкрепяни от САЩ. Като имай предвид, че Чавес не е репресирал никого, та по-скоро режим беше управлението преди него. Той си дойде с избори на власт, след като се опитваха да му затворят устата, даже го бяха тикнали в зандана(друга тема е, че и тук ще го тикнат за тия неща).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
Относно американските капитали в Китай...не забравяй, че Китай се управлява от маоисти, в съвременен прочит. Разбирай-сталинисти. Те нямат проблем да направят каквото си искат. Истинската власт там не е в ръцете на предприемачите(ако искаш мога да ти цитирам десетки случаи където властта се е подиграла с адски богати хора там, включително и ги е екзекутирала, мога и да ти разправям какво са ми казали на мен китайци в лицето, че реално те работят и живеят под диктатура и си им харесва така), нито пък на банкерите. Властта разрешава на някакви хора да правят пари, ако властта е на кеф. Ако не е същите тия хора си заминават. Правото да печелиш пари в Китай е в същност привилегия и то отпускана от ККП. Та не казвай, как са щели да обслужват интересите на запада, само щото...примерно ги е страх да не загубят пазар, който и без това не е ясно дали няма да се сгромоляса следващите десет години. Уверенията тук, колко Русия е нестабилна, за сметка на стабилният ЕС и стабилният САЩ са повече от
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 1
kalendar
преди 9 години
А ти не си прав-ако Русия беше толкова слаба ракия до сега да ги бяха демократизирали. Щото още Кондорлиза Райс викаше, че живота е несправедлив-1%от населението да контролира 40% от световните ресурси, ама си остана само с вербален гняв...що ли? Да ти припомня-хамериканският лакей у нас Паси викаше(и то в същност не е открил топлата вода), че РФ трябва да се раздели на съставни части, като например Сибир стане отделна държава. Мисля Таймс го публикува. Явно руснаците са имали друго предвид и явно са се оказали голяма лъжица. А Китай има само един интерес-своя. И Китай е обслужвал десетки пъти интереса на Русия в ущърб на западния. Нали обичаш историята? Е-провери съвременната-виж колко пъти Китай е гласувал заедно с Русия в ООН. Остави налагащото се тук мнение, че Китай без Запада няма да се оправи-ако беше вярно, Китай нямаше да се мъчи да прави алтернативи на СБ и АБР. Това е 1/6 от населението на света, произвеждащо 1/5 от промишлените стоки. И тук масово се подценява тяхното знач
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
Да де, ама тая работа във Франция обслужва интересите на Русия, именно. Щото льо Пен не крие симпатии към Русия, а тя категорично ще спечели точки от това...*** знам-терористично събитие, да кажем.Все пак-да почиват в мир хората, които си заминаха(умрели са, можеш да си сигурен).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Определено не съм съгласен с теб. Русия е слаба ракия за САЩ. Та те само с една сравнително лесна манипулация каквато е сриването на петрола ги завръщат яко назад. Китай е друго да. Но там взаимнозависимостта между двете ( САЩ и Китай) е толкова силна, че не биха си скочили открито никога. Китай никога не би обслужвал интересите на Русия, са сметка на Запада и САЩ. Говорили сме много пъти за това. А и самия Китай има мн повече общи интереси със Запада от колкото с Русия. А що се отнася за 250млрд дето Китай ще ги инвестира в Америките за 10 г.. Нали се сещаш, че са жълти стотинки в сравнение с американаските капитали инвестирани там. И то при положение, че режимите на юг от Мексико , с малки изключения, са доста враждебни към САЩ от десетилетия. За мен това, че отърваха нещата в Близкия изток, е далеч по голям проблен за тях отколкото Русия. Но сами са си виновни и сами ще се оправят. Но и ние, Европа сме виновни, че сами им прехвърлихме цялата власт сами да решават тези проблеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
А за срещата не знам - не се знае тези, които ръчкат вътре във Франция Оланд срещу санкциите какво държат като карти и какво ще измислят. Може и да са по-подготвени от предния път... Хаха! Нещо и Меркел се разклати, италианците бият отбой.... Вижда се, че все по-често не сработват схемите на американците... :) ще видим другия петък... Хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Именно.защото е Франция! Ако беше България, знаеш как се процедира! Франция не е само Оланд, там има огромни корпорации със собствени интереси, Франция е цяла отделна световна общност - много по-трудна е за въздействие и от Германия и даже от ГБ! Затова и не става просто и лесно - има много самостоятелни субекти с влияние върху държавната политика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Прекалено надценяваш щатите и подценяваш Франция. Не мисля, че си прав в случая. Не го казвам щото го казваш ти и да споря. Просто логиката не ми се връзва или по скоро този конкретен начин е прекалено сложен, несигурен и рисков, за да е това целта. Но ше поживеем ще видим. Ако си прав Оланд ще се опита или да отложи срещата в Астана, или ако отиде да я саботира или да не положи никакви усилия за поне частичен успех. Макар *** лично аз очаквах още преди тези случки, Астана да приключи без никакъв съществен пробив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
И наистина този път ми повярвай - в момента няма нищо по-важно за Щатите от Русия и Китай! Но първо Русия - това е неприятната изненада за янките! Русия не влезе с войски в Украйна и целият им план се оплеска! Те се бяха приготвили да ги закопат там и вече трябваше да са налазили Китай, но не успяха! Сега Китай ходи с торба пари из Латинска Америка и им пали *** от Никарагуа до Аржентина, вместо те да го натъпчат в азиатски *** ***... Изобщо, Путин много планове им обърка и не се знае още колко изненадки им е приготвил... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Защото колкото повече, толкова повече! Има праг на плашене на един политик - едно е да го плашиш с политическата или физическата му смърт, а друго - с война, в която ще изгори и държавата и народът му! Оланд може и да каже "Е...л съви майката, загубите от санкциите са много по-големи и от мен, и от глобите за банките!" Обаче една кървава междурелигиозна вакханалия във Франция е нещо различно, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още