IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

72% от французите гледат с добро око на мюсюлманските си съграждани

17:21 | 09.01.15 г. 24
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Отношението на французите към мюсюлманите

Pew Research провежда изследване на общественото мнение за отношението на гражданите в редица страни към мюсюлманите доста преди терористичния атентат от сряда над сатиричния вестник Charlie Hebdo в Париж.

Данните от него показват, че отношението на французите към мюсюлманското мнозинство е преобладаващо положително. Всъщност, от всички европейци французите гледат с най-добро око на мюсюлманите в своята страна.

Франция има значително мюсюлманско малцинство. Изчисленията показват, че около 6 млн. души, или 10% от населението на страната, са мюсюлмани. 72% от анкетираните отговарят, че гледат на мюсюлманските общности положително, спрямо 27%, чието мнение е негативно.

Италианците се оказват най-критични към последователите на Мохамед от всички европейци. Едва 28% от тях гледат положително на мюсюлманите, докато 63% имат негативно мнение.

Таблицата показва дела от хората с позитивно/негативно мнение за мюсюлманите в избрани страни от Европейския съюз:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
На теб и около теб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 9 години
Франция е държавата с най-толерантно към мюсюлмюните население. Франция е държавата, приютила най-много мюсюлмани в Европа.Франция е държавата, чиито самолети решиха войната в Либия в полза на ислямистите.Франция е държавата, която първа подаде ръка на ислямистите в Сирия - изпрати военни инструктори, спецоборудване, даже имаше заловени от армията на Асад френски командоси в Алепо.Франция пищя повече и от САЩ в ООН за санкции срещу Асад и за мандат за военна интервенция там.Защо точно във Франция удрят ислямистите и защо точно сега? Този вестник пуска карикатури от години!ООООБАЧЕ, Франция е единствената държава в ЕС, която се кани да постави тези дни въпроса за сваляне на санкциите срещу Русия!!!Мизантропче, пак ли само на мен ми мирише? Хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
studioaa
преди 9 години
Общественото мнение се мени с часове, а не с дни.През 2014 никой не очакваше Фараж да спечели, но това се случи.През 2014 никой не очакваше Льо Пен да спечели, но това се случи.През 2014 никой не очаваше, маргинализирани крайнолеви/крайнодесни партии ще държат почти 1/3 от местата в ЕП, но това се случи.Очаквайте неочакваното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
bigmamascandal
преди 9 години
Hah, тва много скоро ще се промени. Очаквам обратното съотношение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още