IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диселблум призова Гърция да престане да губи време

На страната ще е много трудно да извърши нужните реформи в рамките на четирите месеца, които получи, смята председателят на Еврогрупата

22:24 | 09.03.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Диселблум призова Гърция да престане да губи време

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум призова Гърция „да престане да губи време“ и да започне сериозни разговори по осъществяването на реформите, които да осигурят нужните нови средства от международните й кредитори, съобщава Ройтерс.

Финансовите министри от еврозоната са отделили едва 30 минути на Гърция по време на месечната си среща в Брюксел, като са подчертали, че е време Атина да започне конкретни дискусии с експерти от ЕК, ЕЦБ и МВФ, известни доскоро като „тройката“. 

Представители на ЕС и Гърция се бяха споразумяли разговорите с трите институции да започнат тази сряда.

Представители на еврозоната не бяха убедени от писмото на гръцкия финансов министър Варуфакис в петък, което очерта седем планирани мерки. Според тях писмото е само отправна точка без точни цифри и не е база за размразяване на спасителната помощ.

Според Диселблум ще е много трудно Гърция да извърши необходимите реформи в рамките на четирите месеца удължение на спасителната програма, което получи до юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 0
rover
преди 9 години
Моето мнение е, че дори цялостно опростяване на дълга няма да доведе до консенсус с гърците. Според тях е необходимо да им се дават още пари. Да, дават, не дадат...еднократно. Абе направо да се каже колко и кога, по график .... завинаги!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
hagan
преди 9 години
съгласен съм със заеми не се прави но май само ние с тебе сме *** а умните теглят по 16 милярда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
IQ96
преди 9 години
4 много си прав, ама т.2 е НЕизпълнима. Имащ ли си представа колко прости, необразовани и неподготвени са хората в "администрацията"? Та те даже комп не могат да ползват. Простотията ще ни затрие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 4
Ironhorse
преди 9 години
Много са ми интересни южните народи, като и аз се включвам като индивид в групата естествено.Искат стандарта на живот на северняците, но не желаят да работят като тях и да възприемат техният модел на управление.Ми няма как да стане ...Със заеми се видя, че не става, а трябва:1. Върховенство на закона.2. Малка и оправна държавна администрация, която да подпомага бизнеса, а не да го рекетира.3. Законодателство с визия поне 10 години напред, а не да се променя на тримесечие.4. Свободна икономическа инициатива и минимум намеса на държавата и то само в области касаещи човешкият живот и пряко увреждащи околната среда дейности.5. Мажоритарни избориВсе си мисля, че петте точки не са много трудни за постигане, стига да се пребори една шепа хора, завзели държавата. Корупцията е почти задушила развитието на южните народи, и за това се подвеждат с глупости като СИРИЗА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
driverf1
преди 9 години
Йерун Диселблум,изглежда още не е разбрал,че консенсус с гърците няма да има (освен ако не им опростят целия дълг.....) и няма да получи и един евро цент обратно.....Айде хаирлия да е.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 9
Сините камъни
преди 9 години
Кажете и на нашите отсега, какви реформи да започват, че да си връщат дълговете!Губели му времето!На нас ни взеха живота, той за себе си се притеснил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още