IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейците изгубиха още един данъчен рай

ЕС и Сан Марино подписаха споразумение за автоматичен обмен на финансова информация

22:45 | 08.12.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Европейците изгубиха още един данъчен рай

ЕС и Сан Марино подписаха споразумение за автоматичен обмен на финансова информация, съобщават на сайта на Европейския съвет. Това означава, че гражданите на ЕС няма да могат да разчитат и на Сан Марино, ако искат да укрият приходите си от данъчните власти в страните си.

По-рано през годината бяха подписани подобни споразумения с Швейцария и с Лихтенщайн.

Споразумението със Сан Марино ще помогне в борбата с укриване на данъци.

"Обменът на информация между националните данъчни служби остава един от основните елементи от ефективната борба срещу данъчните измами", коментира финансовият министър на Люксембург Пиер Граменя. Великото херцогство е ротационен председател на ЕС до края на годината.

Подписаното днес споразумение трябва да бъде ратифицирано от страна на ЕС и на Сан Марино, за да влезе в сила. Прогнозите са, че това може да стане до 1 януари 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 37 rate down comment 8
Атанасио
преди 8 години
Херман Ван Ромпой каза пролетта на 2013год. ,че бюджетите на 27-те губят 1 трилион евро ГОДИШНО от офшоркиВ света се въртят 26-32 трилиона $ в офшорки тоест грубо 5-6 трилиона $ не влизат в бюджетите - http://***.youtube.com/watch?v=gYd7Q8nZ9Jo Испанците укриват около 550 млрд. евро в сметки в офшорни зони. От укритите средства държавата губи всяка година по 88 млрд. евро от неплатени данъци - http://***.segabg.com/article.php?id=711179 ,и грубо толкова е (7%) дефицита за 2013год.Мултинационална компания, която оперира в границите на ЕС, плаща с 30% по-малко корпоративни данъци, в сравнение със сходна компания, чиято дейност е само в една държава - http://***.duma.bg/node/103003 ОФШОРКИТЕ СА НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ като сенчестата икономика но узаконени
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 47 rate down comment 11
misanthrope
преди 8 години
"Свети Марин" ще го закърши . Тоя каменист чукар, от това живее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 40 rate down comment 12
albobo76
преди 8 години
Скривалищата от ненаситната, финансова черна дупка, наречена ЕС, стават все по-малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още