IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ренци: Няма риск за италианската банкова система

През миналия месец правителството спаси четири банки

18:11 | 29.12.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Ренци: Няма риск за италианската банкова система

Италианският премиер Матео Ренци заяви, че банковата система в страната му е стабилна, без риск от крах, въпреки решението на правителството от миналия месец да спаси четири малки банки, предаде АП.

На пресконференция по случай края на годината Ренци отбеляза, че няма риск за системата и италианските банки са много по-стабилни от редица европейски банки. "И пари да ми дават, не бих сменил банковата система с германската", добави той.

Все пак Ренци посочи, че в Италия има твърде много банки и са нужни действия, за да се консолидира изобилието от т. нар. "взаимни банки".

Спасяването от държавата на четири малки банки в Централна Италия бе критикувано за това, че излага на загуби някои притежатели на облигации, припомня АП. Ренци отново обеща, че правителството ще помогне да бъдат покрити загубите на всеки, който е въвлечен във високорискови инвестиции.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
tutto sotto controllo...циркаджии , Берлускони поне си казваше директно в очите , затуй бабето го недолюбваше !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
дългът е 132% спрямо БВП и няма проблем ако лихвата е до 0,1% тоест може и 300% държ.дълг ако лихвата е до 0,1% или монетраната банка е държавна Ето БВП,дългът с лихвата и дефицитите в ЕС - http://***.debtclocks.eu/select-an-eu-member-state.html Италия - 3,52% лихва по 2,154трлн. дълг = 75млрд. а бюдж.дефицит е 46 млрд. - казано просто намалят се до 0,1% лихвите с данък и няма дефицит За да се схване същината - ''Таблица в сайта на канадското финансово министерство, озаглавена Къде отиват данъците ви показва, че лихвените плащания достигат 15% от бюджета повече от здравните разходи, социалното обезпечение и другите трансферни плащания взети заедно.'' - http://***.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htmНа стената на проф.д-р Боян Дуранкев съм обяснил основното - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1678735562404671
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Ренци: Няма риск за италианската банкова системаПрез миналия месец правителството спаси четири банки---------------------------------------------------------------------------------------------не не нема риск, само 2.5 трилиона дълг имате иначе всичко е ток и жица .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още