IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank няма нужда от увеличение на капитала, смята изпълнителният директор

Банката трябва да генерира средно до 2,5 милиарда евро допълнителен капитал, за да отговори на регулаторните изисквания

15:19 | 02.07.16 г. 1
<p>
	Джон Краян. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джон Краян. Снимка: Архив Ройтерс

Deutsche Bank няма да има нужда от увеличение на капитала в обозримото бъдеще, заяви Джон Краян, изпълнителнен директор на най-голяма търговска банка в Германия, цитиран от Ройтерс

„Вярвам, че можем да увеличим нашия капитал по органичен начин, което за съжаление на успяхме да направим в продължение на много години“, казва Краян в интервю за германското списание Spiegel. 

Банката трябва да генерира средно до 2,5 милиарда евро допълнителен капитал, за да отговори на регулаторните изисквания и според изпълнителния директор това не би трябвало да е проблем.

При резултатите си за първото тримесечие Deutsche Bank обяви, че има за цел да поддържа 11% основен капитал от първи ред (core Tier 1 equity ratio) в края на тази година. А до края на 2019 г. трябва да е достигнала изискуемото ниво от 12,25%.

Акциите на Deutsche Bank пострадаха след референдума във Великобритания на 23 юни, но според Краян банката е по-добре позиционирана от американските си конкуренти, които вероятно ще трябва да основат нови дъщерни дружества извън Обединеното кралство, за продължат да ползват привилегиите на единния пазар.

„Що се отнася до Deutsche Bank, промяната ще е малка“, казва Краян.

Той разкритикува Европейската централна банка за политиката й на ниски лихвени проценти, която според него има обратен ефект и не създава желаните стимули. „Ако банките отчитат загуби по депозитите си, трябва да компенсират с по-високи лихви по корпоративните кредити, където това е възможно“, посочва той.

Краян отрече твърденията, че Deutsche Bank планира да продаде бизнеса си за управление на активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 7 години
През месец март 2013 г. се оказа, че банката с най-голям дериватен дълг не се намира в САЩ, а в сърцето на Европа, по-точно във Франкфурт, и се нарича Deutsche Bank. Става дума за 55,6 трилиона евро (преизчислено дава 72,8 трилиона долара)!!От изказването на Краян става ясно, че той няма намерение да редуцира токсичните активи привеждайки ги в съответствие с изискванията на Базелския комитет, защото ако това се случи краят на банката е предизвестен!Тэова би било началото на края на еврото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още