IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Партньорските отношения с Русия са в интерес на Европа

Германският канцлер обаче подкрепя запазването на санкциите на Запада срещу Москва

19:20 | 25.08.16 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ангела Меркел. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Партньорските отношения с Русия са от интерес за Европа, коментира германският канцлер Ангела Меркел по време на своето посещение в естонската столица Талин, пише РИА Новости.

Тя обаче е категорична, че санкциите срещу Москва трябва да се запазят, защото са свързани с действията на страната по отношение на Украйна. „Не мога да повярвам, че Русия наруши нормите на международното право по този начин“, каза Меркел.

Посещението на Меркел в Естония е част от серия визити, с които канцлерът се опитва да се запознае с настроенията в Европа за Brexit. Темата ще бъде водеща на неформалната среща на лидерите на останалите 27 държави от общността (без Великобритания), насрочена за 16 септември в Братислава.

След Естония германският канцлер ще отпътува за Прага, където ще разговоря с премиера Бохуслав Соботка и президента Милош Земан.

В петък Меркел ще бъде във Варшава, където е планиран работен обяд с лидерите на „Вишеградската четворка“, а по-късно в Берлин ще се срещне и с българския премиер Бойко Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 6
copper
преди 7 години
троловете пак не разбират. канцлерът е възможно най-добронамерена, защото санкциите са двигателят на руската икономика, само с тях русия расте, развива се, кипи и превтасва. ако не вярвате, вижте, че сбербанк си е утроила печалбата. няхняхняхнях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 13
Jorkata
преди 7 години
Хем сърби, хем боли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 17
ing5rov
преди 7 години
"...серия визити, с които канцлерът се опитва да се запознае с настроенията в Европа за Brexit. "Голямо запознаване...нека да се "опита" ! Настроенията са да си обират крушите всички които докараха ЕС дотук !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още