IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел не сменя политиката си за мигрантите, а само думите, смятат анализатори

Който има нужда от убежище, ще го получи в ЕС, но германският канцлер заговори за опазване на ценности

21:40 | 01.09.16 г. 3
<p>
	Меркел с международния отбор по женски футбол в Берлин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Меркел с международния отбор по женски футбол в Берлин. Снимка: Ройтерс

Ангела Меркел само променя реториката, не и политиката си за мигрантите, смятат руски анализатори, цитирани от ТАСС. По време на пресконференция с премиера на Италия Матео Ренци тя беше категорична, че Германия е готова да върне мигрантите по домовете им, особено за тези, които нямат право да останат в ЕС.

ЕС, разбира се, трябва да спазва хуманитарните си задължения, но в същото време трябва да спазва и законодателството, посочи още германският канцлер. В интервю за Süddeutsche Zeitung тя обеща, че Германия няма да промени ценностите си, заради мигрантите и кризата с интеграцията на чужденците.

И сега правилата за връщането на бежанци, които не отговарят на изискванията за получаване на убежище, коментира доцент Александър Бурмули от Московския държавен институт по международни отношения. Сега обаче ситуацията е утежнена и вероятно на повече хора ще бъде отказано убежище, казва той.

Експертът обаче посочва още, че Меркел неслучайно заявява, че ЕС трябва да спазва хуманитарните задължения, което означава, че политиката на Германия и на ЕС по отношение на бежанците няма да бъде променена – общността ще дава убежище на тези, които се нуждаят - бягащи от война, преследвани и спасяващи живота си. 

Наблюдателите смятат, че Ангела Меркел започва да променя начина, по който се изказва за бежанците и това е свързано и с натиска в управляващата коалиция, а и с общественото мнение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Ае тва циигането от дясно на баба ти Щъркел не е лошо, що не пускат само такива малко фейсконтрола ето без тюрбан е и не е като животното в ляво с квадратната глава с мустаците и останалите дет не се виждат и на светло батко еббати гадините .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
http://***.focus-news.net/scandal/2016/09/01/5503/shults-pristigna-v-ankara-za-politicheski-pregovori.htmlЕто го и другия гей...само че в Турция не му цепиха басма днес...те по традиция презират педерасстите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Добре , че има достойни мъже като Орбан и Земан , дето и казаха сама да си храни гостите които кани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още