IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орбан: Европа трябва да изгони над 1 млн. бежанци

Те трябва да депортират в лагери извън ЕС, които да се охраняват от въоръжени сили на съюза, смята унгарският премиер

18:19 | 22.09.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Унгарският премиер Орбан (вдясно) с българския му колега Бойко Борисов по време на посещението на Орбан в България в началото на септември. <em>Снимка: МС</em></p>

Унгарският премиер Орбан (вдясно) с българския му колега Бойко Борисов по време на посещението на Орбан в България в началото на септември. Снимка: МС

Унгарският премиер Виктор Орбан призовава за депортиране на повече от един милион бежанци от Европа, които по думите му трябва да се придружат до големи бежански лагери извън ЕС. 

„Всички, които са дошли незаконно, трябва да се съберат и депортират. Но не и в други страни (от ЕС, б. ред.), а в райони извън ЕС", заяви десният консервативен политик в четвъртък пред унгарския новинарски портал Origo, цитиран от DPA.

Не е правилно Германия да се опитва да разпределя мигрантите в другите страни на ЕС, поясни унгарският министър-председател. Федералната република трябва да ограничи броя на миграните, които приема, настоя още той.

Извън ЕС следва да се изградят „охранявани от въоръжени сили на ЕС и финансирани с пари на ЕС големи бежански лагери", заяви Орбан. Там засегнатите бежанци трябва да имат възможността да кандидатстват за предоставяне на убежище и едва след одобрение да може да получат прием в страна в ЕС. „До тогава обаче те трябва да пребивават в големите намиращи се извън ЕС лагери. Те може да са на остров, или на всяка част от крайбрежието на Северна Африка", поясни премиерът на Унгария.

В родината си Орбан практикува спорна политика на изолация по отношение на бежанците. От една година по границите със Сърбия и Хърватия има бодлива телена ограда. На 2 октомври, по инициатива на правителството, ще се проведе референдум, на който гражданите може да отхвърлят квотите за разпределение на лицата, търсещи убежище в страните членки на ЕС.

Още по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 13 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
най-големия е чичо Орбан ... треа го напраат президент на ЕСто да ги вкара в релси пуделите !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 10
simbad12
преди 7 години
Като ги видя тея двамцата на снимката и ми се .... повръща!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още