IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank преструктурира корпоративното си и инвестиционно банкиране

Новият отдел ще работи в партньорство с групата за корпоративно финансиране и институционални клиенти на банката

10:15 | 15.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank обяви нова структура на корпоративното си и инвестиционно банкиране, включително създаване на отделен бизнес за операции с акции, дългове и ливъридж на капиталовите пазари, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници и видяно копие от имейл.

Германският кредитор разкрива и детайли за разделянето на отговорностите между Маркус Шенк и Гарт Ричи, които бяха избрани по-рано тази година за съвместни ръководители на слетите подразделения за инвестиционно банкиране и търговия. През март главният изпълнителен директор Джон Краян заяви, че иска обединеният отдел да се фокусира повече върху корпоративните клиенти и ще намали списъка с фондовите мениджъри и други институции, които обслужва.

Трой Гравит, говорител на компанията, отказва коментар по темите.

Новосъздаденото подразделение "Глобални капиталови пазари" също ще бъде водено от двама ръководители – един във Франкфурт и един в Ню Йорк, се казва в мейла. Новият отдел ще работи в партньорство с групата за корпоративно финансиране и институционални клиенти на банката като съвместно дружество „между подразделенията за корпоративни финанси, акции и фиксирана доходност и валути“, се казва в мейла.

Краян казва, че предишните мениджърски екипи са направили банката твърде сложна и неефективна, поставяйки краткосрочната печалба пред дългосрочните интереси на Deutsche Bank. В момента той прилага дългосрочни планове за преструктуриране на кредитора.

В съобщение до служителите си Deutsche Bank казва още, че бизнесът с корпоративното финансиране ще оперира като един глобален бизнес, управляван от сегашните регионални ръководители. Банката скоро ще обяви нов шеф на подразделението за корпоративното финансиране за азиатско-тихоокеанския регион, се посочва в мейла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още