IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московиси: ЕС ще се отнася с Великобритания дружелюбно и решително

В понеделник започнаха преговорите за Brexit

09:24 | 18.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Пиер Московиси. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Пиер Московиси. Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз ще се отнася дружелюбно и решително с Великобритания на започващите утре преговори за Брекзита, заяви европейският комисар за икономиката и финансите Пиер Московиси, цитиран от Ройтерс.

"По въпроса за Брекзита няма да бъдем нито твърди, нито меки, а дружелюбни и решителни", заяви Московиси пред френския седмичник "Журнал дю диманш". "Всички сценарии са на масата, включително да не се постигне споразумение на 29 март 2019 година. Но това не е вариантът, който предпочитаме", подчерта еврокомисарят.

Френският президент Еманюел Макрон и германският финансов министър Волфганг Шойбле направиха аналогични изявления тази седмица. Те заявиха, че вратата за оставане в ЕС остава отворена за Великобритания, докато не приключат преговорите за излизането.

"Те са прави да го кажат", добави Московиси. "Европейците никога не са искали Брекзит", припомни той.

/БТА/ 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Варяг
преди 6 години
Дрън ,дрън та пляс .Ако не им го сложат на британците няма да е капитализъмоще по-вече ,че ще искат да им дадат показен урок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още