IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" сключи кредитно споразумение с UniCredit за 700 млн. евро

Дълговете на руския гигант достигат 2,29 трилиона рубли към полугодието

08:50 | 10.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Газпром" и италианската банка UniCredit са сключили кредитно споразумение на стойност 700 млн. евро, съобщава газовата компания. В краткото съобщение на сайта на гиганта се посочва, че средствата ще бъдат използвани за "общокорпоративни цели" за срок от пет години.

Руската информационна агенция ТАСС припомня, че чистите задължения на "Газпром" към първото полугодие расте с 19% до 2,29 трилиона рубли (над 38 млрд. долара). Това увеличение се обяснява с повече взети заеми.

В началото на ноември компанията одобри повишаване на средствата в инвестиционната си програма за тази година. Отпускат се повече пари за транзит на газ, включително и за "Турски поток".

През лятото САЩ наложиха нови санкции срещу Русия, в които се включва и енергийния сектор. Още тогава от компанията коментираха, че не очакват новите санкции да ограничат достъпа им до международно финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още