IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джина Милър: Разделението във властта заради Brexit трябва да приключи

Противниците на Brexit разглеждат този процес като "най-голямата грешка на Великобритания от Втората световна война насам"

17:30 | 28.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ако Великобритания напусне Европейския съюз (ЕС) следващата година, управляващите ще трябва да приемат резултата от случващото се и да изоставят стремежите за оставането на страната в пределите на блока, смята инвестиционният мениджър Джина Милър, която в края на 2016 г. подаде жалба пред Върховния съд с молба за включването на британския парламент в преговорите между Кралството и ЕС за Brexit.

Повече от две години след референдума в Обединеното кралство неговите политици и бизнес лидери остават дълбоко разединени по отношение на Brexit, а около премиерът Тереза Мей продължават да висят въпросителни както за нейния пост, така и за предложението ѝ за излизането на Великобритания от блока, коментира Ройтерс. 

Противниците на Brexit разглеждат варианти за спиране на определяната от тях „най-голяма грешка на страната от Втората световна война насам“.

Милър води кампания за провеждане на нов референдум. Тя сподели, че ако все пак правителството успее да се ориентира успешно към сделка за излизане с ЕС, политиците ще трябва да се фокусират върху местните проблеми, без да се разсейват с дебати около отношенията на Великобритания със страните от блока.

„Какъвто и да е резултатът след края на този процес, ние трябва да начертаем един стабилен план за времето след него“, заяви Милър по време на интервю пред Ройтерс.

„Всеки вече е обсебен от Brexit – нашето ежедневие, нашите пари... Това не може да продължава така и ние трябва да направим всичко възможно, за да излезем от тази ситуация“, добави тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още