IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветникът на Тръмп Джон Болтън: САЩ ще подкрепят Великобритания след Brexit

Болтън, който е в Лондон за двудневни консултации с британски представители, търси подобряване на двустранните отношения при новия премиер Борис Джонсън

17:07 | 12.08.19 г. 8
<p>
	Съветникът на Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Съветникът на Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп желае успешен Brexit и Вашингтон ще подкрепи Обединеното кралство с двустранно споразумение за свободна търговия, заяви съветникът за националната сигурност Джон Болтън, цитиран от Ройтерс и БТА.

Великобритания се готви да напусне ЕС на 31 октомври в най-големия си геополитически завой след Втората световна война и мнозина дипломати очакват Лондон все повече да разчита на САЩ, отбелязва агенцията. Болтън, който е в Лондон за двудневни консултации с британски представители, търси подобряване на двустранните отношения при новия премиер Борис Джонсън след напрежението по времето на Тереза Мей.

Ключовото послание на Болтън е, че САЩ ще помогнат за смекчаване на последиците от Brexit със споразумение за свободна търговия, за което преговарят американският постоянен търговски представител Робърт Лайтхайзер и британската му колега Лиз Тръс.

По думите на представител на администрацията на Тръмп посланието на Болтън към британските представители е, че Тръмп желае успешно британско излизане от ЕС и че търговска сделка би помогнала на Лондон. Президентът Тръмп искаше да работи с правителството на Мей за подобна сделка, но то не я желаеше. Настоящото правителство е склонно да го направи и сме много щастливи от този факт, каза пред журналисти американският представител, придружаващ Болтън. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 7 rate down comment 4
strol
преди 4 години
Аман от влюбени в Тръмпаната фашизоидни,пикрити хомос.дето не вярват в собствената си мъжественост и си умират да се правят на мъже
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 6
strol
преди 4 години
Авее ***,трябва да си много глупав ако сам си вярваш на птостотиите дето пишеш:)))Извади си главата от задните части,виж фактите и се опитай да мислиш като нормален поне средно интелигентен човек какъвто очевидно не си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Сам ти си такова - каквото наричаш човек, който няма да те наеме дори да му миеш тоалетните. *** анонимен.Доналдът играе своята игра смело и гениално - той насъсква разпадът на ЕС - основен съперник на САЩ. Естествено, че ще направи всичко възможно да прилапа зашеметените от собствената си глупост обратняци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 13
studioaa
преди 4 години
Хедж-фондовете масово залагат на свив на еврото на 01.11.2019, да не видим 20% изненадващо движение на юг тогава??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 26 rate down comment 3
strol
преди 4 години
Пази Боже да разчиташ на помощ от САЩ и администрацията на безмозъчния маструбиращ нарцис от Белия дом:))) Скоро йоркширските сляндури ще разберат кон боб яде ли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 1
Grosss
преди 4 години
Ще ги" подкрепят" като ги колонизират както се казва от трън та на глог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Sandy
преди 4 години
Кажи нещо и за нашти бамки. Айде, кажи, страх ли ти е? Кажи, колко време още им остава, при лоши кредити от над 30%?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 11
Иван Митев
преди 4 години
За Великобритания не е фатално дали е в състава на Европейския съюз или не е негов член.Фаталното за Великобритания е, че Английската централна банка работи по грешен начин и тази неправилност е същественият причинител за щети в Обединеното кралство.При запазване на банковата грешка Великобритания е с нарастващи щети и (при достатъчно време) с катастрофална криза. Устойчивият просперитет на Великобритания е възможен, когато Английската централна банка работи по правилен начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още